Hava Durumu

Meclis'te gerginlik

TBMM İçişleri Komisyonu'nda çıkan tartışmada MHP Milletvekili Mehmet Günal, ''Ceberrut bir yönetim var” diye bağırarak, içtüzük kitapçığını yere attı ve üzerine bastı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2012 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2012 00:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meclis'te gerginlik

Tasarının görüşmeleri İçişleri Komisyonu'nda sürüyor. Komisyon Başkanı Muammer Güler'in, toplam 209 önerge geldiğini ve bunların aynı mahiyette olan 192'sini birlikte işleme alacağını söylemesi, komisyonda tartışmaya neden oldu.

Güler'e tepki gösteren MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Öyle olmaz, her birini ayrı ayrı tek tek oylatacaksın" dedi. Günal, Güler'in, "Hayır, birleştirerek oylatacağım" sözleri üzerine, "Yok öyle bir şey, bunu böyle yapamazsın" diyerek bağırdı. Başkan Güler'in, "Bağırmayın" uyarısı üzerine Günal, "Bağırırsam ne olur" karşılığını verdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine, bütün MHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak kürsünün önüne geldi. Daha sonra Güler, toplantıya ara verdi.
Aranın ardından tekrar toplanan komisyonda, tartışma kaldığı yerden devam etti. "Ceberrut bir yönetim var" diye bağıran MHP Milletvekili Günal, İçtüzüğü yere attı ve üzerine bastı. Günal, ardından Güler'e "Hadi beni attır dışarı, hadi attır, yetkin var. Bu, böyle bitmez. Hadi attırın, çıkmayacağım, verilecek cezama da razıyım" demesi tansiyonu daha da yükseltti.
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Size talimat verilmiş ve 'bunu bayrama kadar çıkartacaksınız' denmiş ama bu böyle olmaz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın, "Ülkeyi bölmeye çalışıyorsunuz" sözleri üzerine, Komisyon Başkanı Güler, "Ülkeyi bölmeye çalışmıyoruz, kimin bölmeye çalıştığı belli, o sözünüzü geri alın" ifadesini kullandı.
Tartışmanın uzaması üzerine toplantıya tekrar ara verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.