Hava Durumu

Mehmet Aydın'ın Arjantinli karakutusu bakın kim çıktı!

Çiftlik Bank'ın firari CEO'su Mehmet Aydın'ın Arjantin ve Uruguay'daki bağlantılarını kimlerin üzerinden kurduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmet Aydın'ın Arjantinli karakutusu bakın kim çıktı!

Çiftlik Bank olayı kapsamında binlerce kişinin milyonlarca lira dolandırılmasına ilişkin soruşturma devam ederken her gün yeni bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Soruşturmanın odağındaki Mehmet Aydın'ın uluslararası bağlantıları ise soruşturmanın kilit noktalarından birini oluşturuyor. Dünya çapında Kırmızı Bülten ile aranan Mehmet Aydın'ın Uruguay ve Arjantin'deki bağlantılarını sağlayan önemli bir isme ulaştı.

Arjantinli Frederico

Frederico Bottini... Arjantin vatandaşı olan Bottini, Mehmet Aydın'ın Arjantin ve Uruguay'daki 'eli-kolu' konumunda. Milliyet.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre Bottini, hem tercümanlık yapıyor hem de bürokratik işlemleri takip ediyordu. Banka para işlemleri dahil birçok önemli işi Mehmet Aydın adına yürüten Bottini, Aydın'ın Uruguay'daki Türk bağlantısı olan Osman Naim Kaya tarafından ayarlanmış. Mehmet Aydın'ın ekibiyle birlikte 5.5 ay boyunca Arjantin ve Uruguay'da olduğu dönemde 3 bin dolar maaşla ekibe dahil olan Bottini daha sonra da Mehmet Aydın için çalışmaya devam etmiş.

Buenos Aires'teki kiralık ev

Bottini, Mehmet Aydın'ın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in en lüks bölgelerinden Puerto Madero'daki evini de kiralamasına da yardım eden kişi... Bottini'yi Mehmet Aydın ile buluşturan Osman Naim Kaya ise geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.

Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.