Hava Durumu

Mehmetçik Karadeniz'de teröristlerin ensesinde

Terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım öncesi veya sonrası tüm yurtta eylem ve gösterilere yönelik tedbirler arttırıldı. Son günlerde ise Doğu Karadeniz kırsalında yaşanan hareketlilik 27 Kasım tarihini nedeniyle iki katına çıkartıldı. Kırsalda 40 santimi ulaşan karda terör örgütü mensuplarının sıkıştırıldığı öğrenildi. PKK'lı teröristlerin bölgede eylem ve giriş-çıkışlarını önlemek için bölgede takviye birliklerle önlem alındı. Teröristlere yönelik takip sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmetçik Karadeniz'de teröristlerin ensesinde

Giresun'un Yağlıdere ilçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup terörist arasında çıkan çatışma ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait 3 sırt çantası,1 Kalaşnikof tüfek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Genişletilen operasyonlar sürerken, alınan tedbirler iki katına çıkartıldı.

Yağlıdere'ye bağlı Suludüz Yaylası'ndaki bir evden dün hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine zırhlı araçlarla bölgeye ulaşan askerler ile PKK'lı bir grup terörist arasında çatışma çıktı.Çatışma sırasında kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sırasında, terörist gruba ait olduğu değerlendirilen 3 sırt çantası ile bir Kalaşnikof tüfek ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Çantalarda ayakkabı, ekmek, kuru gıda, yatak, mont, telsiz ile diğer yaşam malzemeleri bulundu.

MALZEMELERE ÖZEL İNCELEME

Terör örgütüne ait ele geçirilen malzemeler oluşturulan özel ekip tarafından en ufak ayrıntısına kadar incelemeye alındı. Ekipler, özellikle ele geçirilen gıda malzemelerini nereden temin edebileceği konusunda da bilgi edinerek terörist grubunun izini sürecek.

Öte yandan çantalarda ele geçirileneşyalar üzerinde özel ekip kriminal incelemeler de bulunacak.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Yaşanlar üzerine operasyonları artıran güvenlik güçleri, PKKnın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım öncesi ya da sonrasında bölgede hareketlilik yaşanabileceği değerlendirerek önlemlerini iki katına çıkarttı. Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekiplerinin yanı sıra insansız hava araçlarının da havadan destek verdiği operasyonlar kapsamında takviye birlikler de katılacak. Özellikle kış dönemi başlangıcında örgüte katılım olabileceği yönünde alınan bilgi üzerine ise çok sayıda güvenlik mensubu kırsalda birçok giriş-çıkış noktasına konuşlandırıldı. Son günlerde ele geçirilen yaşam malzemeleriyle zor duruma düştüğü düşünülen grubun bölgede sıkıştığı da belirtildi.

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Teröristlerle sağlanan sıcak temas, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanan ailenin kaldığı yaylada gerçekleştiği bilgisine ulaşıldı. Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası'nda yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan PKK'lı terörist 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın ifadesi doğrultusunda, Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Susuz mevkii Karadağ obasında yaşayan B.K. ve eşi G.K.'nin terör örgütüne yardım ve yataklık yaparak erzak temin ettikleri tespit edilmiş, şüpheli çift, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.