Hava Durumu

Memleketlerinde kestikleri kurbanların etlerini bursa'ya getirdiler

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçiren vatandaşlar bayramın 3. gününde memleketlerine dönmeye başladı. Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde fiyatlarının ucuz olması sebebiyle kurbanlarını memleketlerinde kesen vatandaşlar etlerini de otobüslerle Bursa'ya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2012 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2012 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memleketlerinde kestikleri kurbanların etlerini bursa'ya getirdiler

Kurban Bayramı'nda öncesinde memleketlerine giden on binlerce vatandaş dönüş yolunda yolcu otobüslerinde, hem kışlık erzaklarını hem de anne-babalarının yanında kestikleri kurbanlıklarının etini otobüslerle yaşadıkları bölgeye getirdi. Bayram sebebiyle terminallerde büyük yoğunluk yaşanırken, otobüs firmaları yolcuları mağdur etmemek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın D2 ve B2 belgeli, daha çok turistik taşımalarda kullanılan otobüsleri de devreye soktu. Bayramı yakınlarının yanında geçiren vatandaşlar ise artık dönüş yoluna geçti. Vatandaşlar, yaptıkları ziyarette hem bayramı yakınlarıyla birlikte geçirdi hem de kışlık yiyeceklerinin bir bölümünü memleketlerinden temin etti. Bazı vatandaşlar da kurbanlarını özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki yakınlarının yanında kesmeyi tercih etti. Giderken sadece bir bavulla giden vatandaş, dönüş yolunda otobüslerin bagajlarını doldurdu.

Bursa Şehirlerarası otobüs Terminali'nde de yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar hem erzaklarını hem de kurban etlerini otobüslerle getirdi. Otobüs kaptanları, "Yolcularımız hem ziyaret yapıyor, hem de kurbanlarını daha ucuz olduğu için memleketlerinde kesiyor. Kurban etlerini ise düzenli koydukları koli ve çuvallarla ikamet ettikleri yerlere getiriyor" dedi.

Bazı vatandaşlar, memleketlerinde daha ucuz olduğu için kurbanlıkları orada kesmeyi tercih ettiklerini söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.