Hava Durumu

Memurlar için yeni dönem başlıyor!

FETÖ ile mücadele kapsamında köklü değişiklikler yapan hükümet, memur alımlarıyla ilgili de düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memurlar için yeni dönem başlıyor!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını kapatmak için yeni adımlar atılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "A'dan Z'ye kamu çalışanı statülerinin yeniden şekilleneceğini" açıklarken, belediyelere personel alımında da yeni düzenlemeler geliyor. Yeni dönemde "temiz kâğıdıyla memuriyet" dönemi başlarken, belediyelere personel alımında da merkezi sınav ve güvenlik soruşturması zorunluluğu getirilecek. Personel alımında "liyakat-sadakat" ön koşul olacak. Güvenlik soruşturmalarında hassasiyet gösterilecek. Belediyelerde terör örgütü üyelerinin yuvalanmalarını önlemek için de kısıtlamalar getiriliyor. Belediyelerde personel alımında da merkezi sınav yapılması, personelin buradan seçilmesi öngörülüyor.
 
İHANET EDENİN İŞİNE SON
 
Yeni dönemde, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan gerekli görüldüğünde işine son verilecek düzenlemeler yapılacak.(Sabah)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.