Hava Durumu

Menfez paşasına 4 kez ağırlaştırılmış müebbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli oranlarda hapis cezalarının yanı sıra "nitelikli yağma"dan 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Menfez paşasına 4 kez ağırlaştırılmış müebbet

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda görülen ve dün karar açıklanan davada, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden eski Başçavuş Zekeriya Kuzu, en fazla ceza verilen sanıklar arasında yer aldı.

Kuzu'ya "anayasayı ihlal", "cumhurbaşkanına suikast" ve 2 kez "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 defa ağırlaştırılmış müebbet, "cumhurbaşkanına hakaret"ten 3 yıl, "nitelikli kasten yaralama"dan 6 yıl, "nitelikli konut dokunulmazlığını i̇hlal"den 18 ay, "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan 18 yıl, koruma polisleri Mustafa Üstündağ, Metin Yılmaz ve Hamza Eroğlu'na karşı üzerine atılı 3 ayrı "nitelikli yağma" suçunu işlediği için de 54 yıl hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Davanın iddianamesinde Zekeriya Kuzu'nun müşteki polis memurlarına hitaben "Cehennemi yaşatacağız size, bunlar daha yeni başlıyor" diyerek küfürlü sözler sarf ettiği, "Hani inlerimize girecektiniz, biz sizin ininize girdik." dediği bilgileri yer almıştı.

"İLERİSİNİ DÜŞÜNEREK POLİSİN CÜZDANINI ALDIM"

Zekeriya Kuzu'nun polislere hitaben, "Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o, hangi helikopterle gitti, hangi havalimanına inecek, ne zaman kalktı helikopter?" şeklinde hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği ifade edilen iddianamede, müşteki polis memurları Üstündağ, Yılmaz ve Eroğlu'nun üzerini aradığı esnada içinde polis kimlik kartları ile Türk lirası, avro ve dolar bulunan cüzdanlarını "mal edinmek" kastıyla yanına aldığı, kaçışın ikinci gününde verilen mola sırasında sanıklardan Şükrü Seymen'in üzerlerinde sivil elbise ve yeterli para olsaydı daha kolay kaçabileceklerini belirtmesi üzerine Kuzu'nun "Ben ilerisini de düşünerek, bir polisin cüzdanını aldım, araç temininde kolaylık sağlaması için bir polis kimliği ve telefonunu aldım" dediği, bu sözlerin sanıklar Seymen ve İsmail Yiğit tarafından da duyulduğu ve ifadelerine yansıdığı bilgisi yer almıştı.

Kuzu, mahkemede, polislerin cüzdanını aldığı iddiasını da reddetmişti. "Menfez paşası" olarak anılan Zekeriya Kuzu'nun inkarını dikkate almayan mahkeme heyeti, dünkü karar duruşmasında Kuzu'ya polis memurlarının cüzdanlarını gasbettiği için "nitelikli yağma"dan 54 yıl hapis cezası verdi.

Zekeriya Kuzu, suikast girişimi davasında, 4 kez ağırlaştırılmış müebbetin yanı sıra "cumhurbaşkanına hakaret", "nitelikli kasten yaralama", "nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal", "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli yağma"dan 82,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.