Hava Durumu

Menopoz dünyanın sonu değil

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Güler, menopozun dünyanın sonu olmadığını, hatta kişinin kendine önem vereceği bir dönem olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Menopoz dünyanın sonu değil

Menopozun bir devrin sonu değil tam tersi başlangıcı olduğuna dikkat çeken Hayat Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Güler, "Menopoz her bir bayanın doğal ve tabi olarak adetten kesilmesidir. Yani doğurganlık yaşının bitmesi demektir. Menopoz her bir bayan için olağan bir durumdur. Bu dünyanın sonu değildir. Bunu hayat biçimi olarak algılanması gerekiyor. Ama bazen gelen hastalar bunu bir felaketmiş gibi görüyor. 40 ile 55 yaş arası tüm kadınlar menopoza girebilir. Amansız bir durum değildir. Normal bir durum olduğu için bayanların bundan korkmaması gerekiyor. Bu evreyi mutlu geçirmenin mümkün olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bayanın bu evreden sonra kendisi için yaşamayı öğrenmesi gerekiyor" dedi.

Menopozun erken girilmesin veya geciktirsin diye kimsenin elinden bir şey gelmeyeceğini ifade eden Güler, "Menopozda doğurganlık bitti diye hayatta bitti anlamına gelmemesi gerekiyor. Menopozda her şey yeniden başladığı anlamına geliyor. Ancak, menopoz kadınların ömürlerinin üçte birinden fazla bir bölümü kapsar hale gelmiştir. Ayrıca bu dönemde görülen kemik erimesi ve kalp hastalıkları gibi durumlar menopozun önemini artırmaktadır. Bunun için adet düzensizliği olan ve 40 yaşını geçmiş olan bayanların mutlaka kontrollere gelmesi gerekmektedir" şeklinde uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.