Hava Durumu

Merkel'den Türkiye'ye övgü dolu sözler

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ankara ile ilişkilerin çok boyutlu olduğunu hatırlatarak Türkiye'nin mülteciler konusundaki tavrını övdü, ilişkileri sorgularken, ortak paydaların unutulmaması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkel'den Türkiye'ye övgü dolu sözler

Merkel, Federal Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) toplantısında Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağına dikkati çekerek, "Türkiye ile ilişkilerimiz çok boyutlu. Bir taraftan insan haklarıyla ilgili gelişmelerden yakınıyoruz diğer taraftan ise Türkiye ile Yunanistan ve Kıbrıs (GKRY) arasındaki gerilimin ne kadar ciddi olduğunu görüyoruz. Askeri bir eylem ile barış arasındaki çizginin ne kadar ince olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu vurgulayan ve mültecilere kapılarını açarak onları en güzel şekilde ağırladığını kaydeden Merkel, "Türkiye mültecileri ağırlamada inanılmaz ve dikkate değer işler yapıyor. Türkiye 4 milyon mülteciyle belki de dünyada en çok mülteci barındıran ülke. Bu yüzden, anlaşmazlıkların çözümüne nasıl katkıda bulunabileceğimize ve mülteci konusundaki işbirliğimizi nasıl güçlendirebileceğimize bakmalıyız. Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden dengelemek zorundayız. Çünkü birçok önemli konu hala bu ülkeyle iş birliğine bağlı" dedi.

Yunanistan'a yüklendi

Merkel, aynı konuşmasında dolaylı olarak Yunanistan'ı eleştirdi. Moria Kampı'ndaki yangına gönderme yapan Merkel, "Bu korkunç görüntüler Türkiye'den gelmedi. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Görüntüler Midilli'den, bir AB üyesi ülkeden geldi" dedi. Mülteci konusunun Avrupa'yı gelecek 10 ya da 20 yıl meşgul edecek karmaşık bir sorun olduğuna dikkati çeken Merkel, AB Komisyonu'nca hazırlanan reform paketi için minnettar olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.