Hava Durumu

Merkez Bankası faiz indirdi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Mayıs ayı toplantısında faizlerde 50 baz puanlık indirim kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkez Bankası faiz indirdi

Kurul, Mayıs ayı toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5’ten yüzde 4.5’e indirdi. Gecelik faiz oranlarında da değişikliğe giden Kurul, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 4’ten yüzde 3.5’e; borç verme faiz oranını yüzde 7’den yüzde 6.5’e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını ise yüzde 6.5’ten yüzde 6’ya düşürdü.

PPK’nın, bugün gerçekleştirdiği Mayıs ayı toplantısına Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ahmet Faruk Aysan, Murat Çetinkaya, Turalay Kenç, Necati Şahin, Abdullah Yavaş ve Mehmet Yörükoğlu katıldı. Erdem Başçı başkanlığında toplanan PPK, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile banka bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo-Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan faiz oranlarına ilişkin aldığı kararları açıkladı.

Buna göre Kurul Mayıs ayı toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5’ten yüzde 4.5’e indirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.