Hava Durumu

Meslek hastalıklarından her yıl 2 bin kişi ölüyor

VM Medical Park Bursa Hatanesi, kimya sektöründe sık görülen meslek hastalıkları ve bu hastalıklardan korunmanın yolları hakkında seminer düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meslek hastalıklarından her yıl 2 bin kişi ölüyor

BTSO'daki seminerde VM Medical Park doktorlarından Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Başak Burgazlıoğlu, Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Gökçen Alyamaç, Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Keskin, Nöroloji Uzmanı Ertuğrul Uzar ve Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ülkü Ozan kimya sektörüyle ilgili bilgi verdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nin bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Duran, bu çalışmaların iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Kimya sektörünün risk derecesi en yüksek sektörler arasında yer aldığını belirten Duran, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması açısından bu tarz seminerlerin fayda sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan ise hemen hemen her mesleğin kendine has bir hastalığı olduğunu söyledi. Türkiye'de her yıl 6 binden fazla çalışanın meslek hastalığından ötürü malul olduğunu hatırlatan Arslan, 2 binin üzerinde de ölüm olduğunu söyledi. Meslek hastalıklarındaki artışın önlenmesi için çalışanların mutlaka daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, düzenlenen seminerin faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

VM Medical Park'ın uzman doktorları tarafından seminere katılanlara bilgiler verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.