Hava Durumu

Meslektaşını bıçaklayan doktora 12.5 yıl hapis

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde birlikte görev yaptığı doktor 28 yaşındaki Muhammet İkbal Şaşmaz'ı karnından bıçaklayarak yaralayan meslektaşı 33 yaşındaki Abdurrahman Gökhan Kars, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meslektaşını bıçaklayan doktora 12.5 yıl hapis

Yargılamanın yapıldığı Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklu olarak katılan Dr. Abdurrahman Gökhan Kars, son sözlerinde pişman olduğunu söyledi. Duruşmaya katılan Muhammet İkbal Şaşmaz ise Kars'ın cezalandırılmasını istedi. Avukatların esasa yönelik savunmalarının ardından karar için kısa ara verildi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen, Dr. Abdurrahman Gökhan Kars'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 9 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini bildirdi. Başkan Kesmen, Dr. Şaşmaz'ın 'öldürmeye teşebbüs' suçundan önce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, mahkemedeki iyi hali nedeniyle bu cezanın 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirildiğini açıkladı. Dr. Kars'ın ileri sürdüğü 'tahrik' olayının tespit edilemediğini belirten mahkeme sanığı tahrik indiriminden yararlandırmadı.

AYNI HEMŞİREYE AŞK

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlar Muhammet İkbal Şaşmaz ile Abdurrahman Göktürk Kars arasında aynı hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ş.A. yüzünden anlaşmazlık çıktı. Dr. Şaşmaz ile Dr. Kars konuyu konuşmak amacıyla 2 Haziran 2012 gecesi buluştu. Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine Dr. Kars, 30 santimetre uzunluğundaki komando bıçağıyla Dr. Şaşmaz'ı karnından bıçaklayarak ağır yaraladı. Dr. Kars, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hayati tehlikesi bulunan Dr. Şaşmaz ise 1 ay süreyle yoğun bakım servisinde tutulduktan hayati tehlikeyi atlattı. Dr. Şaşmaz, sağlığına tam olarak kavuşabilmesi için, olay tarihinden bu yana 15'e yakın operasyon geçirdi. Olayın ardından hemşire Ş.A. da başka bir hastanede görevlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.