Hava Durumu

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nden coşkulu 8 Mart kutlaması

Mestanlı'nın emekten yana olan kadınları '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü büyük bir coşkuyla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2019 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nden coşkulu 8 Mart kutlaması

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilk kez düzenlediği '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliği renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Bursa'daki Mestanlılar'ın destekleriyle inşa edilen, dünya ve olimpiyat şampiyonumuz Naim Süleymanloğlu"nun da adının verildiği Mestanlılar Nilüfer Lokali'nde gerçekleştirilen etkinlikte Mestanlı kadınları sohbetleriyle özlem giderdi, Balkan ezgileriyle halaylar çekip güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, coşkulu buluşmada kadınların anlamlı gününü kutladı. Büyük Önder Atatürk'ün "İnsanoğlu eserlerinin hepsi kadının eseridir" sözünü hatırlatan ve kadının hayatta başrol oyuncusu olduğunu ifade eden Öztürk, Bursa'da sanayinin gelişiminde kadınların önemini vurguladı. Başkan Öztürk, "Bursa bir sanayi şehri ise bu annelerimiz, ninelerimiz sayesindedir. Bulgaristan'dan göçle gelen kadınlarımız fabrikalarda çalışıp hem Bursa hem Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağladı. Bursa sanayisini bu günlere getirin göçmen kadınlarıdır. Onlar bizim gururumuz" dedi. Öztürk, güzel bir toplum oluşturmada kadınlara büyük görev düştüğünü de hatırlattı.

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, etkinliği düzenleyen Kadın Kolları Başkanı Mestaniye Efe ve yönetim kurulu üyesi kadınlara teşekkür etti. Kadınlar adına da Mestaniye Efe'ye teşekkür plaketi verdi. Derneğin yönetim kurulu üyesi de olan Mestaniye Efe, Türkiye'nin aydınlık geleceği için kadınlara büyük görev düştüğünü bunun içinde çok çalışmak gerektiğini söyledi. Ardından 8 Mart Kadınlar Günü için hazırlanan pasta 'Onuncu Yıl Marşı' eşliğinden kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.