Hava Durumu

Mesut Yılmaz'ı kızdıran 'yumruk' sorusu

28 Şubat Davası'nda ifade veren Yılmaz, "Askerlerin örgüt kurduklarına, hükümeti devirmek için uğraştıklarına tanık olmadım" dedi. Yılmaz bir muhabirin 1996'da Budapeşte'de uğradığı yumruklu saldırıya dair sorusuna ise sinirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mesut Yılmaz'ı kızdıran 'yumruk' sorusu
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen 28 Şubat Davası'nda dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz tanık olarak ifade verdi.

Fevzi Şıngar’ın 54. hükümetin istifası konusunda baskı olup olmadığını sorması üzerine, "Benim dönemimde, benim üzerimde şu veya bu yönde herhangi bir baskı söz konusu değildi" diye cevap verdi.

Sanık Avukatı Ümit Kara’nın, Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile bir sorusu üzerine ise Yılmaz, BÇG’nin varlığının hükümetleri kurulmadan önce de kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu vurgulayarak, "Hükümet kurulduktan sonra Genelkurmay Başkanı ile bu konuda görüştüm. Bu kurulun çalışmasından hükümet olarak rahatsız olduğumuzu, ülkenin güvenliğinden sorumlu olan silahlı kuvvetlerin asli görevi olmayan bir konuda, bu kadar işin içine girmesinin yanlış olduğunu anlattım. Bunun ortadan kaldırılması için lağvedilmesini istedim" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın kendisine, BÇG’nin tamamen yasal olarak kurulduğunu, bunun çalışmalarından da Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir’in sorumlu olduğunu, onun yönetiminde çalışma yürütüldüğünü söylediğini vurguladı.

"HİCAP DUYUYORUM"

İfadesi sonrasında gazetecilere de açıklama yapan Mesut Yılmaz, "Ne hükümet kurmamızda ne hükümetten ayrılmamızda en küçük bir teklin bile olmamıştır. Hiçbir baskı gelmemiştir. Bu davada bana göre Ergenekon davası gibi olacak. Tıpkı ondaki mağdur insanlar olacak. Böyle bir davada tanık olmaktan hicap duydum. Oradaki insanlar devlete hizmet etmiş insanlardır. Devlet adına bu ayıptır" dedi.

Yılmaz bir muhabirin o dönem 1996'da Budapeşte'de uğradığı yumruklu saldırıya dair soruya ise sinirlendi. "Neden saldırıya uğradınız?" sorusuna Yılmaz, sert bir ifade ile "Sen biliyorsan söyle de ben de bileyim" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.