Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Cuma gününden itibaren Bursa başta olmak üzere Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi için açıklama yaparak fırtına ve kuvvetli yağış konusunda vatandaşları uyardı. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına uyarısının ardından kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

KUVVETLİ FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre; Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50 -75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün (Cuma) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara denizinde; batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50 -75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün (Cuma) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BURSA'DA SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Bursa Cuma ve Cumartesi günleri sağanak yağış etkisinde olacak. Pazar günü ise hava hafif yağışlı seyredecek. Hava sıcaklığı yarın en düşük 10 en yüksek 17 derece olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.