Hava Durumu

Meteoroloji'den son dakika uyarısı!

Meteoroloji'nin raporladığı son hava durumu tahmin verilerine göre; yerel olarak yağışların yurdun batı şeridi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinin doğusu dışında kalan tüm bölgelerde etkili olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den son dakika uyarısı!

5 günlük hava durumu tahminlerini güncelleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Ekim Çarşamba ve 25 Ekim Perşembe günleri yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sakarya, Kahramanmaraş, Giresun, Tunceli, Malatya ve Elazığ çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sakarya, Kahramanmaraş, Giresun, Tunceli, Malatya ve Elazığ çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Uzmanlar, bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.