Hava Durumu

Meteorolojiden Bursa için flaş uyarı! Kuzey Afrika'dan geliyor...

Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımlarıyla taşınarak bu sabah saatlerinden itibaren, yarın akşam saatlerine kadar Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te etkili olacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteorolojiden Bursa için flaş uyarı! Kuzey Afrika'dan geliyor...

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey Afrika'dan gelen toz pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'i geceye kadar etkisi altına alacak.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden flaş bir uyarı geldi.

Yapılan açıklamaya göre Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımları ile taşınarak bugünden itibaren yarın akşam saatlerine kadar Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te etkili olacağı kaydedildi.

Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklardan ötürü toz taşınımına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Bursa'da yarın yer yer gök gürültülü sağanak yağış da beklenmekte.

BATI VE İÇ KESİMLERDE SICAKLIK ARTIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğuyönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.