Hava Durumu

Meteorolojiden Bursa'ya kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteorolojiden Bursa'ya kritik uyarı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve güney kesimlerde 4 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz kıyıları, doğu bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bursa'da  parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın hakim olacağını kaydeden yetkililer, hava sıcaklığının  23 derece civarında olacağını belirtti.

Bursa'da 5 günlük tahmin ise şu şekilde:

Pazartesi: Kuvvetli sağanak yağışlı

Yarın: Kuvvetli sağanak yağışlı

Salı: Çok bulutlu

Çarşamba: Gök gürültülü sağanak yağışlı

Perşembe: Gök gürültülü sağanak yağışlı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.