Hava Durumu

Meteorolojiden Bursa'ya kritik uyarı... Kuvvetli yağışlar geliyor

Dikkat yine yağışlı hava geliyor! Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıklar 3-5 derece düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteorolojiden Bursa'ya kritik uyarı... Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Marmara bölgesinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; öğleden sonra Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da, akşam saatlerine doğru Yalova ve İstanbul'da, yarın ise Marmara bölgesinin güney ve doğusunda (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Sakarya ve İstanbul) dolu yağışı ile birlikte yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin  edildiğini açıkladı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskınları, dolu yağışı, yıldırım, yağış anı kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı, zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-60 km/saat) esecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.