Hava Durumu

Metin Erksan'a tören düzenlendi

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Metin Erksan için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2012 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2012 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Metin Erksan'a tören düzenlendi

Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan yönetmen Metin Erksan son yolculuğuna uğurlanıyor. İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 83 yaşındaki Erksan için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Kadir İnanır ve birçok meslektaşının katıldığı törende Erksan için hazırlanan filmden bir bölüm gösterildi. Erksan'ın meslektaşı Safa Önal, birlikte yaşamış oldukları anıları ve filmleri anlattı.

Daha sonra Metin Erksan'ın damadı oyuncu Sezai Aydın, "Gençken bir fotoğraf çektirmiştim. O fotoğrafı çektirdiğimde Metin Erksan'a benziyordum. Hiç tanımadığım bir adama kendimi benzetmiştim. Kader yıllar sonra bu aileye damat oldum. Bizler biraz daha ailenin içindeydik. Biz onun hep yanındaydık. Bütün filmlerini bugünkü şartlarla baştan çekmek istediğini söylemişti" dedi.

Erksan'ın cenazesi, yapılan törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü içindeki Rumelihisarı Şehitlik Dergahı'nda toprağa verilecek.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.