Hava Durumu

Metroda iki kızı taciz etmişti, mahkemede ortalık karıştı

Metrobüste iki üniversite öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 53 yaşındaki Aydoğan Ş., "sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" suçundan 3'er yıl 9 aydan toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Metroda iki kızı taciz etmişti, mahkemede ortalık karıştı

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Aydoğan Ş. ile müşteki üniversite öğrencisi C.K. geldi. Olay günü evine gitmek üzere Uzunçayır durağından metrobüse bindiğini anlatan mağdurlardan üniversite öğrencisi C.K. ifadesinde, 'Sonradan adını öğrendiğim sanığın bana doğru yaklaştığını hissettim. Eliyle birkaç kez baldırıma dokununca kenara çekildiğim halde dokunmaya devam etti. Bir iki metre ilerleyince bu defa A.A. adlı kadına dokunmaya başladı. Bu sefer başka bir kadına dokununca 'Siz ne yaptığınızı zannediyorsunuz?' diye bağırdım. O da 'Ben ne yapıyorum ki?' dedi. Ben de 'Sizi izliyorum, bana ve iki kadına tacizde bulundunuz' dedim. Bana 'yapmadım' dedi. Ancak orada bir kadın ve erkek de gördüğünü söyledi. A.A. da taciz edildiğini söyledi" dedi.

Duruşmaya katılmayan üniversite öğrencisi A.A. da önceki ifadesinde, "Bana dokunduğunu hissettim" dedi.

İKİ ÖĞRENCİYE TACİZDEN 7 YIL 6 AY HAPİS

Tutuklu sanık Aydoğan Ş.ise suçlamaları reddetti. Aydoğan Ş. mahkeme ve savcılıktaki savunmasında, "C.K. adlı kadın aşırı derecede cazgırlık yaparak A.A. adlı kadını da etkileyerek 'Bu bayanı da eliniz ile taciz ettiniz' dedi. Bana bağırarak ortalığı birbirine kattı. Suçlamaları kabul etmem. Bugüne kadar hiçbir vukuatım olmadı. Çevremde çok sevilen ve sayılan bir insanım. Benim bu duruma düşmem çok zoruma gitti. Beni metrobüsün içinde rezil eden ve gururumla oynayan C.K.'dan ben de şikayetçiyim. Hakkımdaki suçlama tamamen iftiradır. C.K. fazla cazgırlık yaptı. Suçsuzum beraatımı isterim" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, iki üniversite öğrencisine "sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" suçundan 3 yıl 9'ar aydan toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

DURUŞMA SONUNDA ARBEDE

Duruşma sonrasında sanık yakınları mağdur kızlardan birine tükürünce mahkeme salonu önünde arbede çıktı. Birbirine giren taraflar, özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle ayrılarak adliye salonundan uzaklaştırıldı.

İddianamede iki üniversite öğrencisi A.A. ile C.K.'nın metrobüste tacize uğradıkları öne sürülmüştü. 1 Ocak 2018 günü metrobüste yaşanan taciz olayında Aydoğan Ş.'nin önce C.K.'ya yanaşarak baldırına birkaç kez dokunduğu, C.K.'nın kenara çekilmesine rağmen sanığın tacizlerine devam ettiği iddia edilmişti. Metrobüste müşteki öğrenci ile sanık arasında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine özel güvenlik görevlisinin müdahale ettiği ve sanığın adli mercilere sevk edildiği belirtilmişti. İddianamede Aydoğan Ş.'nin insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalanarak "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.