Hava Durumu

Meydan için önce açılış sonra yıkım

Bursa’nın en eski mahallelerinden Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı. Ayrıca proje alanında yer alan binaların yıkımına da başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meydan için önce açılış sonra yıkım
Büyükşehir Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde 5 yıl önce başlattığı, ancak kamulaştırma çalışmaları sebebiyle zaman alan meydan düzenleme projesinde sona geldi. Yaklaşık 2 bin metrekare alanlı meydan projesi alanında kalan binalardan birini 2012 yılında istimlak edip yıkan Büyükşehir Belediyesi, cami müştemilatı içinde yer alan diğer binaların kaldırılması için de Yeşil Cami yanına ek hizmet binası yaptı. Yapımı tamamlanan ek hizmet binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile mahalle sakinlerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yıldırım gibi çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde hizmet üretmenin zorluğuna dikkat çekti. Yıldırım’da 10 yıl meclis üyeliği yaptığını bu sayede tüm mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Başkan Altepe, “Bu bölgelerde basın toplantıları yaptık, sorunları dile getirdik. Bu sorunlar yıllarca konuşuldu ancak hizmeti getirmek bize nasip oldu. Buraya yapılacak meydan için 5 yıldır çalışıyoruz. Ancak Yıldırım’da hizmet yıkarak oluyor. Burada da ilk binayı hemen yıkmıştık. Diğer binalar camiye ait olduğu için yeni bina yapmak gerekti. Sürekli takip ettik, sonunda binamız bitti ve bugün açılışını yapıyoruz. Kalan binaların da yıkımını yapıyoruz. En kısa zamanda binaların bulunduğu alanda projeyi başlatacağız, diğer bölümün de kamulaştırması tamamlanınca mahalle halkımız, modern bir meydana kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de yoğun göç nedeniyle tahrip olan, plansız yapılaşmanın olduğu Yıldırım’ı planlı hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. Konuşmasında mahalle kavramının önemine değinen Edebali, “Kadim medeniyetimizin şehircilik anlayışının temelini mahalle oluşturuyor. Mahalle bize ait bir kavram. Mahallelerde yaşam, cami çevrelerindeki külliye ve ticaret alanlarıyla şekillenmiş. Arabayatağı 1890’larda kurulmaya başlayan en eski mahallelerden biri. Yoğun göç nedeniyle çarpık yapılaşma artmış. Buraya camimizi yapmışız ancak bir meydan oluşturulamamış. Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile inşallah camimizin önü bir meydana kavuşacak. Burası Arabayatağı sakinlerinin buluşma noktası olacak. Ben bölgeye yaptıkları hizmetler nedeniyle Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Arabayatağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Selim Sevim hizmete açılan ek bina ve yapılacak meydan düzenleme çalışması için Başkan Altepe’ye teşekkür ederken, Cami Derneği Başkanı Lütfü Kaya da teşekkür plaketi verdi.
Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen’in okuduğu duanın ardından ek hizmet binasını hizmete açan Başkan Altepe ve protokol mensupları daha sonra proje alanı üzerinde kalan binaların yıkımını başlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.