Hava Durumu

MHP Bursa'yı sarsan referandum istifası

Bursa Büyükşehir ve Gürsu Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Ayhan Önal, sosyal medya hesabından referandumda 'hayır' oyu kullanacağını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP Bursa'yı sarsan  referandum istifası

16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu öncesi MHP Bursa teşkilatında istifa şoku yaşandı. Bursa Büyükşehir ve Gürsu Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Ayhan Önal, sosyal medya hesabından istifa edeceğini duyurdu. Önal'ın "Dik duruşumun sorumluluğu adına, Genel Merkez'imle ters durumda kalmam adına, 'Hayır'da karar kılmam adına, siyasi beklentimin makam ve mevki olmadığı adına, siyasetimi bitiyorum. MHP Bursa Büyükşehir Meclis üyeliğinden ve Gürsu Meclis üyeliğimden yarın (Çarşamba) itibariyle istifa edeceğim. Hakkınızı helal edin" ifadeleri kısa sürede geniş yankı buldu.

DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların ardından birçok arkadaşının adeta akınına uğradığını dile getiren Ayhan Önal, istifa açıklamasını yapmasına karşın herhangi bir girişimde bulunmadığını açıkladı. Kıramayacağını ifade ettiği isimlerle toplantı sonrası net kararını vereceğini belirten Önal, "Görüşmelerimden sonra net kararım perşembe günü belli olacak. Değişiklik olabilir. Çünkü önemli insanlar var. İstifa kararımı bekletmek durumunda kaldım. Konuştuğum isimler, haklı olarak 'Biz seni seçtik. Bize danışmadan yapamazsın' diyorlar" ifadelerini kullandı.

TOPÇU: NEZAKETSİZLİK

Ayhan Önal'ın istifası konusunda bilgisinin olmadığını ancak duyumlarının olduğunu ifade eden MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu ise "Kendisi bizimle görüşmedi. Ararsa bizi eğer, tabii ki görüşürüz. Gelirse de görüşürüz. Gerekçelerini bize anlatır. Ama parti içinde olan birinin 'Hayır' tercihini açıklaması nezaketsizliktir. Doğru bir hareket değildir. Hayır ile evet diyen arasında ayrıştırma yaratılmasını istemeyiz" değerlendirmesini yaptı. (Erdal Çatalkaya)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.