Hava Durumu

MHP'de ikinci 'fotoğraf' krizi

Genel Başkan adayı Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun parti yönetiminden izinsiz Diyarbakır'a gitmesi ve burada çekilen fotoğraf MHP yönetimini rahatsız etmişti. Şimdi de partide ikinci bir fotoğraf tartışması yaşanıyor. Daha önce ülkücüleri ve MHP'yi çok sert eleştiren HUDER Başkanı Hüseyin Kaya ile çekilen fotoğrafı sosyal medyada tartışmaya yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'de ikinci 'fotoğraf' krizi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Ankaramilletvekili adayı olan ve sosyal medyada özellikle kendisine ve MHP'ye yönelik sert eleştiriler getiren Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Başkanı Hüseyin Kaya ile görüşmesi tartışma yarattı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, Bahçeli’nin bu görüşmesi, Hüseyin Kaya’nın ziyarette çekilen fotoğrafı Facebook sayfasına koyması ile ortaya çıktı.

Kaya, Cuma günü MHP Genel Merkezi’nde HUDER Yönetim Kurulu üyesi İbrahimGül’ün de katıldığı görüşme için Facebook’ta, “Sayın Bahçeli ile hayırlı bir görüşme yaptık. Cuma namazından hemen sonra sayın Bahçeli ile randevumuz vardı. Bir saate yakın görüştük. Düşündüğümüzden de hayırlı sonuçlarını gördük. Sayın Bahçeli’ye anayasadan, başkanlık sisteminden bahsettik. Sayın Bahçeli görüşme saatinden sonra kamuoyuyla ne paylaştıysa bizimle de aynı şeyleri paylaştı. Hatta bir kısmı bizim kendisine ifade ettiklerimizin tıpatıp aynısı” diye yazdı.

SERT ELEŞTİRİLER YAPMIŞTI

Sosyal medyada Bahçeli’nin görüştüğü Kaya’nın MHP’yi ve ülkücüleri hedef alan eski tweetleri dolaşmaya başladı. “Milliyetçiler düzenin tosuncuklarıdır” diyen Kaya’nın tepki çeken bazı tweetleri şöyle:

-“Bu oy oranı MHP için değişimin başlangıcı olan bir milat olmuştur. Devlet Bahçeli56.7 oy oranı ile Genel Başkanlığa seçildi. 40.3 oranındaki delege kendisini tasvip etmeyerek oy vermediler. Devlet Bahçeli çark etti."

-"Bahçeli bu tabloda lider, karizmatik lider niteliğini yitirmiştir. Hele yanında yer alan T.Türkeş ve ekibinin kendisine sadık olmamaları. Yani kendisine güvenmediler. Bu oy oranı MHP için değişimin başlangıcı olan bir milat olmuştur.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.