Hava Durumu

MHP'de kurultay günü! Bahçeli'den Kadir İnanır'a sert sözler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. MHP lideri konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17/25 rumuzlu şahıs" ifadesini kullanırken, Başbakan Davutoğlu'na ise, "saray süsü Başbakan", hükümete ise, "sanal hükümet" olarak seslendi. İsim vermeden "izleme heyetinde" olacağı söylenen sanatçı Kadir İnanır'a yüklenen Bahçeli, "Şimdi de İzleme heyeti kurulmuştur. Bu heyet neleri izleyecektir. Sözde sanatçılar, gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK'nın boğazda demlenen adamları hangi film fırıldağını çevireceklerdir?" dedi. İşte yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı kurultaydan dakika dakika gelişmeler...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'de kurultay günü! Bahçeli'den Kadir İnanır'a sert sözler
MHP'nin  11. Olağan Büyük Kurultayı’na büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi dışarıda kaldı. Saat 11.05'te salona gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla birlikte salonda sloganlar atıldı. Partilileri selamlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümeti ve çözüm sürecini eleştiren uzun bir konuşma yaptı.

BAHÇELİ KONGRENİN İKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının hemen başında Kongre'nin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..." MHP Lideri "kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız" dedi. Ankara'dan "ebedi Başkent" olarak bahseden Bahçeli, Kongre'nin nevruz günü yapılmasını ise, "yeni bir günde, yeni diriliş destanı yazmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz ve birlikteyiz" dedi.  

'ASENALARIM' DEDİ, SALON COŞTU

Bahçeli konuşmasına, "Mazisi kahramanlıklarla bezenmiş büyük Türk milleti" sözüyle başladı. Kongre salonundaki partililere ise "Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım" diye seslendi.  Ancak asıl coşku, Bahçeli'nin salondaki kadınlara seslenmesi ile yaşandı. Bahçeli, "asenalarım" dediğinde, salonda daha önce hiç olmayan coşkuyla alkışlar ve çığlıklar geldi.

'AKP'Lİ YILLARI SİLMEK İÇİN...'

Bahçeli konuşmasında, partililere "AKP'li yılları silmek için hazırsınız" diye seslendi. En sert mesajlarından biri ise şu oldu; "vatanı ablukaya alan insan surietlerine tahammülsüzsünüz. Kalplere kızgın hançer gibi saplanan AKP'li yılları silmek için buradasınız..." 

'17/25 RUMUZLU ŞAHIS...'

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümete çok sert ifadelerle seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17/25 rumuzlu şahıs" ifadesini kullanırken Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ise, "saray süsü Başbakan", hükümete ise, "sanal hükümet" olarak seslendi. 

'ÇANAKKALE'DEN BAHSETMELERİ YÜZSÜZLÜĞÜN ZİRVESİ' 

Bahçeli, konuşmasında Süleyman Şah Karakolu'nun taşınmasına ilişkin Şah Fırat operasyonuna da değinerek, hükümete ve Cumhurbaşkanı'na çok sert yüklendi. "Süleyman şah türbesini yıkanların,  Çanakkale kahramanlarından bahsetmeleri yüzsüzlüğün zirvesidir" diyen Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "serok Ahmet" olarak bahsetti. "Tehdit var diye vatan toprağını bırakmak nerede görülmüştür?" sorusunu yönelten MHP Lideri şöyle dedi; "Serok Ahmet'e göre,vatan kaybı başarıdır. 17/25 Erdoğan'a göre, toprak kaybı kutlanması gereken bir zaferdir. Bunlara göre hainlerin gözetiminde hareket etmek itibardır. Bunlar Çanakkale'de olsalardı, tek kurşun atmadan vatanı teslim ederlerdi. İşgal yıllarında yaşasalardı, işgalcilere bin takla atarlar, bayraklarını sevinçle sallarlardı Bunlar Damat Ferit'e rahmet okudurlar, bunlar Ali Kemal'i bile aratırlardı. Zira Erdoğan'a göre vatan sıradan toprak parçasıdır. Kupon araziden farksızdır. Beze göre ise vatan namustur." 

KADİR İNANIR'A TEPKİ

Bahçeli, isim vermeden bir dönem "Akil insanlar" heyetinde yer alan, son olarak da gündeme gelen "izleme heyetinde" olacağı söylenen sanatçı Kadir İnanır'a yüklendi. Çözüm sürecinin ilk döneminde görev yapan ve 63 kişiden oluşan "akil insanlar" heyetinden "PKK maskotları" olarak bahseden Bahçeli, şöyle konuştu; "Şimdi de İzleme heyeti kurulmuştur. 63'lükler arasında yer alanlar PKK maskotu olarak yeniden tedavüle çıkmştır. Bu heyet neleri izleyecektir. Sözde sanatçılar, gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK'nın boğazda demlenen adamları hangi film fırıldağını çevireceklerdir?"

ERDOĞAN'IN "KANDIRILDIM" SÖZÜNE TEPKİ

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz gibi davalar konusundaki "kandırıldım" açıklamasına da sert çıktı. Erdoğan'ı, "bir dönem işbirliği yaptıklarını, bugün suçlamakla" eleştiren Bahçeli, "Erdoğan'ı her önüne gelen kandırıyorsa, Türkiye batmış demektir. Erdoğan'ın onun bunun ağzına göre iş yapıyor ve tuzağa düşüyorsa, Türkiye çukurda demektir. Ülkemiz art niyetilerin elindedir" dedi. Bahçeli, çözüm süreci müzakerelerini de "ihanet" olarak nitelendirerek, "AKP iktidarı Türk tarihine, Türk milletine ve TC devletine alenen ihanet etmiştir. Devletin bölünmesi için imralı canisiyle müzakereye oturmuştur" dedi.

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI...'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında çözüm sürecine karşı MHP'nin sakin duruşuna yönelik getirilen eleştirilere de yanıt verdi. "Bugüne kadar içimiz kan ağladı, ama vakur duruşumuzu bozmadık" diyen MHP Lideri, "Ancak şimdi bıçak kemiğe dayanmıştır. Türkiye'yi bölmek için yola çıkan hıyanet çetesini uyarıyoruz" dedi. Bahçeli şöyle konuştu; "Sağduyu ve soğukkanlılığımızı teslimiyetle karşıtırmayın, atalete yormayın. Sorumlu durumuşumuzdan dolayı meydanı boş sanmayın. Türkiye sevdamızı sınamaya asla kalkışmayın. Bizde bölünecek ülke yoktur, bizde yıkılacak devlet yoktur, bizde parçalanacak vatan yoktur. Hain ve sinsi tuzaklarını, Erdoğan ve Davutoğlu'nun başına yıkarız."

EN BÜYÜK ALKIŞ MUSTAFA KEMAL'E

Bahçeli, konuşmasında Türk ve Osmanlı tarihinden çeşitli isimleri saydı.  Süleyman Şah'ın, Sultan Murat'ın, Kanuni'nin adını andı. Ancak salondan en büyük alkışı, "Mustafa Kemal" adını andığında aldı.  Bahçeli, "Vatan Ankara'da Mustafa Kemal'dir" dediğinde, uzun süre alkışladı. 

'KOZMOPOLİT ARZULAR...'

AKP'nin Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçildiği son kongresinde, Davutoğlu'nun kürsüden kullandığı "epistemolojik " sözü çok konuşulmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasında ise, "kozmopolit arzular" sözü dikkat çekti.  Bahçeli, konuşmasının vatan temasına ayırdığı bölümünde, "köksüz ve kozmopolit arzulara teslim edecek toprağımız yok" dedi.



KONGREDEN NOTLAR

MHP'nin  11.Olağan Büyük Kurultayı’na ilgi büyük. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi de dışarıda birikti. Salondan sık sık “Sevgili misafirlerimiz, kıymetli gönüldaşlarımız lütfen kapılara yüklenmeyelim. Emniyet görevlilerimize yardım edelim” anonsları yapılıyor.

SALON ERKEN SAATLERDE DOLDU

Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce otobüsle gelen partililer için spor salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polisin önceki parti kongrelerinden farklı olarak kongre salonuna gelen yolları kapattığı, az sayıda girişten izin verdiği dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlar salona girebilmek için yürümek zorunda kalıyor.

Kongre salonu ile karşı karşıya bulunan Ankara Garı’nın yolu da kapatılan yollardan birini oluşturuyor. Bu nedenle vatandaşlar, ellerinde bavullarla yürümek zorunda kalıyor.

KURULTAYDAN DETAYLAR

Kurultayın ana teması “Bizimle Yürü Türkiye” olarak belirlenirken salonun tribünlerinde Devlet Bahçeli fotoğraflarının yer aldığı diğer pankartlarda şu sloganlar dikkat çekiyor:  “Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Hainlere Karşı Bizimle Yürü”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye”. “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye.” 

SİNAN OGAN SALONDA, ENGİN ALAN YOK

MHP Kurultayı öncesinde, vekil olmak için başvurmayan iki kişinin adı özellikle ön plana çıkmıştı: MHP'li vekiller Sinan Ogan ve Engin Alan. Her ikisi de, yeniden vekil olmak için başvuru yapmamalarının nedenlerini açıklamadılar. Ancak sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda, kapalı ifadelerle serzenişte bulundular. İki isimden Sinan Ogan, MHP Kongresi'nde yerini alırken, gözler Engin Alan'ı aradı. Ancak Alan, vekillere ayrılan bölümde yoktu.

MERAL AKŞENER'E BÜYÜK İLGİ

MHP Kongresi'nde en çok ilgi gören isimlerin başında ise Meral Akşener geliyor. Vekillere ayrılan bölümde oturan Akşener'le fotoğraf çektirmek için partililer arasında adeta yarış var.

MHP DE YASAKLARA KARŞI 

MHP Kongresi'nin sloganı "Bizimle yürü Türkiye" Bu sloganın önüne koyulmuş küçük cümleciklerle birlikte yazılmış pankartlar, salonun her tarafına asılmış durumda. En çok dikkat çeken pankart ise, "Yasaklara karşı, bizimle yürü Türkiye" pankartı.Benzer bir pankart ise, "Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye" sloganı. Salonun süslendiği pankartlara bakıldığında, MHP kongresi haksızlığa, adaletsizliğe ve yasaklara karşı ifadelerle bir sosyal demokrat parti kongresi izlenimi veriyor. Ancak, kürsüden okunan şiirler ve söylenen şarkılar, Kongre'nin MHP'nin olduğunu vurguluyor. "Kurtsa kurt, itse it döner aslına..." dizesi duyuluyor örneğin, kürsü mikrofonundan.En çok tekrarlanan şarkılar ise, "çırpınırdı Karadeniz" ile "Mehter Marşı". En çok tekrarlanan slogan ise, "Er meydanının eri gelecek, devletin başına Devlet gelecek.." sloganı.

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' ÜÇLÜSÜ

Kürsüden sık sık Mustafa Kemal Atatürk'e övgü dolu cümleler de duyuluyor MHP Kongresi'nde. Hatta kürsüden, Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözüyle, tüm salona üçlü çektiriliyor. Hemen ardından da "Ne mutlu Türküm diyene" şarkısı ile salon coşturuluyor.

"SÖZDE BARIŞ..."

Çözüm süreci de, MHP Kongresi'nin resmi olmayan gündemi.  Kürsüden okunan sloganlarda, çözüm sürecine sürekli eleştiri getiriliyor. Çözüm süreci eleştirisinin şarkısı bile yapılmış durumda- "Bin yıllık kardeş diye fitne tohum ektiler. Sözde barış diyerek haini başa diktiler. Arsıza, hırsıza bela illet geliyor. Haram nedir bilmeyen başa Devlet geliyor..."
 
KURULTAY PROGRAMI:

MHP kurultayı, yoklama yapılması, kongre divan başkanlığı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla sürecek olan kurultayda, Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile mali raporun okunacak ve ibra edilecek.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçilecek.Genel başkan, genel merkez organlarının seçimi yapılacak. Yeni seçilen genel başkanın konuşmasının ardından MHP’nin
11. Olağan Büyük Kurultayı sona erecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.