Hava Durumu

MHP'de kurultay tartışmaları sil baştan

MHP'de, 19 Haziran'da Çağrı Heyeti kararıyla yapılması planlanan kurultay için şimdiden yargı yolu göründü. MHP yönetimi, kurultayın meşru olmadığını savunarak mahkemeye başvuracak. Kurultaya katılan delegeler için de disiplin süreci başlatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'de kurultay tartışmaları sil baştan
MHP'de kurultay tartışmaları yeniden yargıya taşınabilir. MHP Genel Merkezi kurultay tarihi olarak 10 Temmuz'u, muhalifler 19 Haziran'ı belirledi.

Genel merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genel başkan, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı ya da genel başkanın görevlendirdiği bir MYK üyesinin açmadığı kurultay geçersiz sayılacak.

Dolayısıyla 19 Haziran'da muhalifler kurultay yapsa bile MHP için yeni bir yargı süreci başlayacak. MHP yönetimi, kurultaya katılan delegeler için disiplin süreci de başlatacak.

Adaylar ve delegeler "korsan kurultay yapmak" iddiasıyla "tedbirli olarak kesin ihraç istemi" ile disipline sevk edilecek.

Bu üyeliğin askıya alınması, aday olamamaları ve oy verememeleri anlamına geliyor.

Kurultay 10 Temmuz'da yapılırsa, genel başkan seçimi için önce tüzüğün değişmesi şart. Genel merkeze göre değişiklik bin 243 delegenin 3'te 2'sinin yani 829 kişinin evet oyu ile gerçekleşebilecek.

Bu sayıya ulaşılamazsa tüzük değişemeyecek, dolayısıyla genel başkanlık seçimi de yapılamayacak.

Böylece Bahçeli, seçime gerek kalmadan rakiplerini saf dışı bırakacak. Fakat muhaliflere göre tüzük değişikliği için katılan delegelerin 3'te 2'sinin oyu yeterli.(ntv)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.