Hava Durumu

MHP'den flaş açıklama

Başkanvekili Oktay Vural, partisinin kamuoyunda bir süredir tartışılan Milletvekili Özlük Hakları Kanun Teklifi'nden imzasını çektiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'den flaş açıklama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Milletvekillerinin Özlük Hakları Kanun Teklifinden, "MHP'nin, ülkemizin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, sanki tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletimizin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermemiz de mümkün olmayacaktır" gerekçesiyle imzasını çektiğini bildirdi.

Konuya ilişkin TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, "Teklife konulan imzaların mevki ve bireysel beklentileri karşılamak ve daha da arttırmak amacıyla atıldığını ifade etmek her şeyden önce büyük bir haksızlık ve kötü niyetliliktir" diyerek şöyle devam etti: "MHP olarak hiçbir zaman bireysel beklentilerle veya imtiyaz arayışlarıyla hareket etmedik. Bu kanun teklifine verdiğimiz desteğin özünde de bu prensip vardır. Bu teklif içinde yer alan kimi hususların eleştirilmiş olması elbette demokrasinin bir gereğidir ve olmalıdır.

TBMM'de herşeyi yapma gücü olan, her kanun tasarı ve teklifini istediği gibi çıkaran, muhalefetin önerilerini hiçe sayan çoğunluk partisinin, milletvekillerinin tamamını ilgilendiren bir konuda tüm partilerin üst düzeyde mutabakatına müracat etmesi de milletimizce değerlendirmesi gereken bir konudur.

TBMM Başkanlığının en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanının girişimlerinin gözardı edilebilmesi verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir.

Bu anlayış çerçevesinde, MHP'nin ülkemizin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, sanki tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletimizin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermemiz de mümkün olmayacaktır." Söz konusu kanun teklifinde yer alan imzalarını çektiklerini ifade eden Vural, ayrıca Genel Kurul'da da teklife destek vermeyeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.