Hava Durumu

MHP'den o görüntülere suç duyurusu

Çağrı Heyeti'nin düzenlediği kongrede kimlik tespitlerinin usulsüz yapıldığı iddia edilen görüntülerle ilgili Genel Merkez suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'den o görüntülere suç duyurusu
MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran'da düzenlenen olağanüstü kongreye katılanların kimlik tespitleri ve hazırun listesinin hazırlanması konusunda görevli Ankara 13. Noterliğinin görüntülerine ilişkin Akyurt Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, "19 Haziran 2016 tarihinden düzenlenen sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu’na ilişkin olarak; toplantıya katılanların kimlik tespitleri ve hazırun listesinin hazırlanması konusunda görevli bulunan Ankara 13. Noterliğinin basın yayın organlarında da oldukça geniş yer bulan ve suç teşkil eden görüntüleri üzerine, suçun işlendiği yer olan Akyurt ilçesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerine yer verdi.

Bulut, MHP Genel Merkezi tarafından basın yayın organlarında yer bulan "sahtecilik" fiillerine ilişkin olarak devam edecek cezai soruşturma sürecinin de titizlikle takip edileceğini kaydetti.

Cihan Haber Ajansı'nın servis ettiği görüntülerde, Ankara 13. Noter vekilinin delegeleri görmeden işlem yaptığı, bilgisayar ortamı kullanmadan el ile kayıt aldığı, kurultayın bitmesinin ardından Whatsapp ve mail üzerinden gönderilen kimlik fotokopileriyle işlem yaptığı öne sürülüyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.