Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li vekil sitem etti: Iphone'umu geri verin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boykot çağrısına uyarak Iphone'unu satan MHP'li Cemal Enginyurt, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ''87 yılından bu taraf sigortalı olup, bugün 31 yılını tamamlamış bir insana 'Siz emekli olmayı hak etmiyorsunuz' diyemezseniz. Hukuk ilk kez geriye işledi.'' diyerek hükümete sitem etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'li vekil sitem etti: Iphone'umu geri verin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısına uyarak Iphone'unu satan MHP'liCemal Enginyurt, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ''87 yılından bu taraf sigortalı olup, bugün 31 yılını tamamlamış bir insana 'Siz emekli olmayı hak etmiyorsunuz' diyemezseniz. Hukuk ilk kez geriye işledi.'' diyerek hükümete siteme etti.

''BU HAKKI İADE ETMEK GÖREVİMİZ''

Enginyurt, konuyla ilgili ''4447 sayılı yasa ile emeklilikte yaşa takılanların hakları gasp edilmiştir. Şu anda emeklilikte yaşa takılanların beklentisi bir lütuf değil, gasp olan bir hakkın teslimidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hukuk ilk defa geriye işlemiştir. Dolayısıyla 87 yılından bu taraf sigortalı olup, bugün 31 yılını tamamlamış, yaklaşık 43 yaşına gelmiş bir insana ''Siz emekli olmayı hak etmiyorsunuz'' diyemezseniz. TBMM olarak emeklilikte yaşa takılanlara bu hakkı iade etmek, görevimizdir.'' dedi.

''IPHONE'UMU GERİ VERİN''

ABD'yle Türkiye arasındaki papaz Andrew Brunson krizi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Apple boykotu çağrısına uyarak telefonunu değiştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Brunson'ın serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Brunson yüzünden, Amerika'yı protesto edeceğiz diye Iphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerika'yla aram açıldığına mı yanayım, kırılan IPhone mı üzüleyim, ajan Brunson'un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre" ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.