Hava Durumu

MHP'nin Köşk anketinde bomba isim

Devlet Bahçeli'nin 10 ilde MHP seçmenini kapsayan köşk anketinde ilk sırada Meral Akşener, ikinci sırada ise Abdullah Gül yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'nin Köşk anketinde bomba isim

Köşk seçimlerine sayılı günler kala siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor. Ak Parti'de Başbakan Erdoğan'ın adaylık konusundaki belirsizliği devam ederken, CHP ve MHP'de ise "çatı aday" formülüne uygun aday bulma girişimleri hız kazandı.

EN HAREKETLİ LİDER

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için en çok çabalayan liderlerden biri hiç kuşkusuz ki MHP Lideri Devlet Bahçeli... Bahçeli, geçtiğimiz ay gece gündüz üzerinde düşündüğü Cumhurbaşkanı adayı konusunda sürpriz bir çıkış yaparak, ‘geometrik bir formül’ önerdi. Formülünü çizerek anlatan Bahçeli, CHP, SP ve BBP'ye de çağrıda bulunarak kendilerinden daha uygun bir ‘çatı adayı’ çıkarılması halinde ona da destek vereceklerini söyledi.

MHP SEÇMENİ İLE TERS DÜŞMEK İSTEMİYOR

Bahçeli, bir taraftan temaslarda bulunup farklı isimlerden görüş önerileri alırken, bir taraftan da MHP seçmenin nabzını yoklamak için anket şirketlerine çeşitli araştırmalar yaptırıyor. Formülünü uygularken kendi tabanı ile ters düşmek istemeyen Bahçeli'nin önüne sunulan ankette Meral Akşener ismi ön plana çıktı.

ABDULLAH GÜL DE LİSTEDE

10 ilde 3 bin 400 kişi ile yapılan ankette seçmenlere "MHP'de Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi. Meral Akşener, Oktay Vural, Murat Başesgioğlu, İlhan Kesici, Hüsamettin Cindoruk, Saadettin Tantan ve Abdullah Gül gibi isimlerin yer aldığı ankette MHP seçmeni tercihini Akşener'den yana kullandı.

İKİNCİ SIRADA SÜRPRİZ

Meral Akşener'in ilk sırada yer aldığı ankette ikinci sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer aldı. İsmi CHP kulislerinde de gündeme gelen İlhan Kesici'nin üçüncü sırada yer aldığı ankette Oktay Vural da dördüncü sırada yer aldı.

BAHÇELİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede adaylık teklifinde bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti. Ancak Bahçeli bu iddiaları yalanlayarak "Partimiz üzerinden polemik yapma hevesinde olanların, duruşumuzu bozmak için yalan manşetlere, uydurma malumatlara bel bağlayanların Başbakan Erdoğan’ın hedeflerine hizmet etmek üzere gizli ya da açık şekilde görevlendirildikleri de su götürmez bir gerçektir" açıklamasını yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.