Hava Durumu

Microsoft Edge tarayıcısı Chrome için rakip olabilir

Bildiğiniz gibi ocak ayının ikinci haftasında yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcı kullanıma sunulmuştu. Windows 7,8,10 ve macOS için sunulan bu yeni tarayıcı için ilk raporlar olumlu. En çok kullanılan tarayıcılar arasında ikinci sırada yer alan Firefox tarayıcısını geçen yeni Microsoft Edge, Google Chrome için ilk kez bir rakip konumuna yükseldi. Microsoft Edge en popüler ikinci tarayıcı haline geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Microsoft Edge tarayıcısı Chrome için rakip olabilir

Microsoft Edge tarayıcısı yenilenen yüzüyle sevildi

Beta sürümünden kısa süre önce ayrılan Microsoft'un Chromium tabanlı Edge tarayıcısı, NetMarketShare tarafından yeni yayımlanan bir rapora göre, en çok kullanılan ikinci tarayıcı konumunda. Mart 2020 tarihi itibarıyla Google Chrome tarayıcısı yüzde 68,5 gibi yüksek bir oran ile en çok kullanılan tarayıcı konumunda yer alıyor.

Onu ise yeni sıralamaya göre yüzde 7,59 ile yenilenen yüzüyle Microsoft Edge ikinci sırada takip ediyor. Üçüncü sıraya gerileyen Mozilla Firefox ise toplamda yüzde 7,19 ile en popüler üçüncü tarayıcı olarak karşımıza çıkıyor. Sıralamada sonrasındaysa Internet Explorer 11 ile yüzde 5,60 ve Safari ise yüzde 3.62 oranında popülerliğini gösteriyor.

Peki Edge bir anda nasıl bu kadar popüler hale geldi? Cevabı basit çünkü söz konusu tarayıcı haleflerine göre daha yavaş kalıyordu ancak yeni güncellenmiş arayüzü sayesinde Edge daha hızlı hale geldi. Bu nedenle kullanıcı sayısı önemli oranda artmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.