Hava Durumu

Microsoft Linkedin’i 26 milyar dolara satın aldı

Microsoft iş dünyasının Facebook'u olarak bilinen LinkedIn'i 26.2 milyar dolara satın aldı. Böylece sosyal medya ağları alanında da rekora imza atıldı.Şirketin CEO'su Jeff Weiner'in CEO olarak görevine devam edeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Microsoft Linkedin’i 26 milyar dolara satın aldı
Teknoloji devi Microsoft Linkedin’i satın aldı. Teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşen bu satın almayla ilgili yapılan resmi açıklamaya göre Microsoft, Linkedin’i 26 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Anlaşmaya göre Microsoft, Linkedin’e hisse başına 196 dolar olmak üzere toplam 26.2 milyar dolar ödeyecek.
 
Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı duyuruya göre satın alma sonrasında Linkedin CEO’su Jeff Weiner, sosyal ağdaki bu görevine devam edecek. Gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından satın alma işleminin bu mali yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
 
Microsoft’un atın alma işlemiyle ilgili yaptığı resmi duyuruya göre Linkedin’in dünya genelinde 433 milyon kullanıcısı bulunuyor. Sosyal ağın bu kullanıcılarının 105 milyonunu aylık aktif Linkedin kullanıcıları oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.