Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mihraplı'ya şehitlik anıtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı'daki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi'nin bulunduğu alana anıt yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mihraplı'ya şehitlik anıtı

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehit yakınları ve gazilere Şehitlik Anıtı projesinin müjdesini verdi. Vali İzzettin Küçük ve Bursa milletvekilleriyle derneği ziyaret eden Aktaş, gazilerle sohbet etti. "Bu topraklar üzerinde hür bir şekilde yaşıyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz" diyen Başkan Aktaş, bir vefa borcu olarak projelendirdikleri Mihraplı Şehitlik Anıtı Projesi'nin detaylarını gazilerle paylaştı.

Bu vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığının altını çizen Başkan Aktaş, "Bugün bu topraklar içinde hür yaşıyorsak, bunu şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Onlardan aldığımız emaneti gelecek nesillere layıkıyla taşıyabilirsek ancak vefa borcumuzu ödeyebiliriz. Şehitlerimizin isimlerini aynı zamanda yapacağımız proje ile ölümsüzleştireceğiz" diye konuştu.
Projenin detaylarını Başkan Aktaş'tan dinleyen Vali İzzettin Küçük ise, "Birçok şehri inceleme fırsatı buldum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'nin en güzel şehitliği olacak. Buraya tüm şehit ve gazi aileleri gelecek. Sadece hüzünlerini paylaşmayacaklar, burada güzel anlar geçirecekler. Sosyal alanlar, oturma alanları, kafeterya gibi bölümlerde keyifli vakit geçirecekler. Gerektiğinde hüznümüzü yaşarız. Ama hayat devam ediyor. Şehit ve gazi ailelerini sürekli hüzün ve keder içinde bırakmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Şehitler Diyarı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan çalışma, dernek binasının bulunduğu Odunluk Mahallesi'ndeki toplam 15 bin 220 metrekarelik alanı kapsıyor. İl Jandarma Komutanlığı'nın 'şehitler diyârı' talebine uygun olarak hazırlanan projede dernek birimleri, müze, tören alanı ve sosyal alanlar bulunacak. İnşaat alanının 1300 metrekare olacağı projede, 12 bin 350 metrekare yeşil alan, 430 metrekare otopark alanı ve 1350 metrekare tören alanı yer alacak.

12 metrelik anıt

Projenin en özellikli yapılarından biri ise 12 metre 28 santim yüksekliğe sahip şehitlik anıtı olacak. 120 metrekarelik alan üzerine konuşlandırılacak anıtta tema olarak şehitlere verilen önem işlendi. Sağ ve sol yanında 3'lü formlardan oluşan 2 ana ayak sayesinde ayakta duran anıtın en üst kısmında ise bağımsızlığın timsâli olan dev bir ay yıldız bulunacak. Dernek birimleri, müze, sosyal alanları ile birlikte tören alanı, müze tüneli ve çevre düzenlemesine ait mimari, peyzaj, statik, mekanik tesisat ve elektrik tesisatına ait uygulama projeleri tamamlanırken, projenin 18 Mart Çanakkale zaferine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.