Hava Durumu

Milletvekillerine özel eşcinsel film gösterimi

Eşcinsel çocuğa sahip iki annenin girişimiyle kurulan LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu), "Benim çocuğum" filmini milletvekillerinin beğenisine sundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milletvekillerine özel eşcinsel film gösterimi

Filmin özel gösterimine 550 milletvekilinden 4’ü katıldı. Eşcinsel çocuğa sahip aileler vekillerden, "Nüfus cüzdanı renksiz olsun" isteğinde bulundu.

MİLLETVEKİLLERİ İLGİ GÖSTERMEDİ

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde milletvekilleri için düzenlenen özel gösterime CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ile milletvekileri Melda Onur ve Aykan Erdemir katılırken, Ak Parti, MHP ve BDP’den katılım olmadı.

Gösterim öncesi ailelerle konuşan Tekin, milletvekili olmak isteyen grup üyesi eşcinsel annesi Pınar Özer’e her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tekin, cesaretleri nedeniyle de aileleri kutladı. Aykan Erdemir ise "Nefret Suçları" yasasının Meclis’e gelmesini istediklerini söyledi.

Grup üyesi Pınar Özer, vekillerle yaptığı sohbette, "Çocuğum, bu yönelimi hissettiğinde annesi olarak bana bile söyleyemedi. Süreci kendi içerisinde yaşadı. ‘Ben niye böyleyim, kimim?’ diye sordu kendisine" dedi. LİSTAG’ı bu nedenle kurduklarını kaydeden Özer, İstanbul, Ankara ve İzmir’de oluşumlarının bulunduğunu, Adana grubunu da kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Özer, "Çocuğum cinsiyetini değiştirdi. Pembe kimliğini de aldı. Ama çocuğum bu süreçte çok sıkıntı çekti. Bu nedenle kimlik renklerinin kaldırılmasını ve renksiz kimlik olmasını istiyoruz" dedi.

300 AİLEYLE TOPLANTI

Grup üyelerinden Sema Yakar ise LİSTAG olarak annelerin yürüttüğü bir danışma hattının bulunduğunu belirterek, "Danışma numaramız 531 4677753. Bu hat hergün farklı bir annemizde duruyor. Şu ana kadar 500 aile danıştı. Toplantılarımıza ise 300 aile katıldı. Amacımız çocuklarımıza destek olmak" dedi.

Belgesel filmde 5 aile, 7 ebeveynin rol aldığını belirten Yakar, "Bizler dile geldik, görünür olduk. Toplumun önyargılarını kırıp çocuklarımızın eşit haklara sahip olmalarını istiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları bir de anne ve babaların ağzından duyun istedik" dedi. Filmin yönetmeni Can Candan ise belgesel film için, daha önce "Aile yapısını güçlendirmek için destek olacağız" diyen Kültür Bakanlığı’na başvurduklarını fakat olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

'Benim Çocuğum'

Film, çocukları lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel bireyler olan bir grup anne-babanın hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Can Candan’ın üstlendiği 82 dakikalık uzun metraj belgeselde muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan kişilerin deneyimleri aktarılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.