Hava Durumu

Milli atletlerden Avrupa Atmalar Kupasında altın madalya

Milli atlet Eşref ve Özlem'den Avrupa Atmalar Kupasında altın madalya

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2021 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2021 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli atletlerden Avrupa Atmalar Kupasında altın madalya

Bu yıl pandemi nedeniyle gecikmeli olarak yapılan Avrupa Atmalar Kupasının ilk gününde çekiç atmada Eşref Apak, diskte ise Özlem Becerek şampiyonluğuna ulaştı. Emel Dereli ise gülle atmada Avrupa Kupası üçüncülüğünü kazandı.

Çekiç atmada beşinci Olimpiyat deneyimine hazırlanan Eşref Apak, 75.99luk derecesiyle aldını zirveye yazdırdı. 4 kez dünya şampiyonluğu bulunan Polonyalı Pawel Fajdek ve eski Olimpiyat şampiyonu Krisztian Parsın da olduğu güçlü listede rakiplerini geride bırakan Eşref, kariyerinde ilk kez bu kupada altın madalya aldı. Eşref, Avrupa Atmalarda daha önce bir kez gümüş, bir kez de bronz madalya elde etme başarısı göstermişti. Aynı yarışmada yer alan bir başka Tokyo yolcusu Özkan Baltacı ise 72.98 ile müsabakayı yedinci sırada noktaladı.

Günün ilk sonuçlanan yarışmalarından biri olan U23 kadınlar disk atmada ise favori olarak gösterilen Özlem Becerek, 57.02lik dereceyle kürsünün zirvesine çıktı. Türkiye U20 rekortmeni Özlem, yarışmayı en yakın rakibinin 1 metre 54 santimetre önünde kazanırken, kariyerine bir de Avrupa Kupası şampiyonluğu ekledi.

Kadınlar gülle atmada ise Emel Dereli, son beş sezon içindeki en iyi grafiğini çizerek bronz madalya aldı. Emel, 18.29luk dereceyle üçüncü olurken, 18.50lik Olimpiyat barajını geçemese de sıralamada şansını biraz daha yükseltti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.