Hava Durumu

Milli jokeye 'egzotik' baskın!

Milli engelli koşu jokeyi Fuat Kutay Gürünlü’nün İstanbul’da işlettiği çiftlikte, ithali yasak 95 ‘egzotik hayvan’ bulundu. Hakkında ‘kaçakçılık’tan işlem yapılan jokey, kendisini “Hayvanlara meraklıyım” diyerek savundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 07:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 07:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli jokeye 'egzotik' baskın!
İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri bir soruşturmada “egzotik” hayvanların yurda kaçak olarak sokularak bir çiftlikte tutulduğu bilgisine ulaştı. Polis, Çekmeköy’de bulunan çiftlik evine Orman Bakanlığı ekipleriyle birlikte operasyon düzenledi. Atların bulunduğu çiftlikte yapılan aramalarda, “1 baykuş, 11 papağan, 4 tavşan, 1 maymun, 7 akrep, 3 kaplumbağa, 6 tarantula, 5 piton yılanı, 30 gekko cinsi kertenkele, 20 sıçan, 2 çinçila kedisi, 3 jerboğa tavşanı ve 2 sakallı ejder” ele geçirildi.

Operasyonda, milli engelli koşu jokeyi Fuat Kutay Gürünlü’nün hayvanların ‘sahibi’ olduğu ve çiftliği işlettiği ortaya çıktı. Egzotik hayvan türleri Orman Bakanlığı yetkililerine teslim edilirken, Gürünlü ile arkadaşı Tolga Ü. hakkında 5607 sayılı kanun gereğince ‘kaçakçılık’tan adli işlem yapıldı. Uluslararası CİTES sözleşmesine göre, dünyada nesli tükenmekte olan hayvanların ithal edilmesi yasak.

‘BU BENİM HOBİM’

Milli jokey Gürünlü, ifadesinde bu işi ‘hobi’ olarak yaptığını öne sürdü. Gürünlü’nün ifadesinde, “Hayvanlara meraklıyım. Bu benim hobim. Onun için bu hayvanları topluyorum” dediği belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.