Hava Durumu

Milli maç seyredemez oldum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Takım ve Abdullah Avcı'nın performansını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli maç seyredemez oldum

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, TRT Haber'de canlı yayında "Neler Oluyor" programında, A Milli Takım ve teknik direktör Abdullah Avcı hakkında eleştirilerde bulundu. Bülent Arınç, A Milli Takımı izlemeye cesaret edemediğini belirterek, "Son 20-25 yılda bu kadar kötü bir milli takım görmedim." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladığı ve değerlendirmelerde bulunduğu programın sonunda spor sorularına da cevap verdi. Arınç, Milli Takım ve Abdullah Avcı'nın performansını değerlendirdi. Arınç, Avcı'nın başarısız olduğunu söylerken, programın sunucusu Ahmet Böken'e de milli takım konusunu açtığı için sitem etti.

A Milli Takım ve Abdullah Avcı hakkında eleştirilerde bulunanan Arınç, Avcı'nın ve Milli Takım'ın performansını çok kötü bulduğunu söyledi. Arınç, "Siz başarılı olmak zorundasınız ama sizler de bir umut göremiyorum. Son 25 yılın en kötü takımı." diyerek Abdullah Avcı ve talebelerine eleştirilerde bulundu.

Milli takımın performansıyla ilgili soru üzerine de Arınç, "Milli takımı izlemeye cesaret edemiyorum. Son 20 - 25 yılda bu kadar kötü milli takım görmedim." diye konuştu.

Abdullah Avcı'yı sevdiğini ancak başarılı bulmadığını ifade eden Arınç, yurtdışında yetişen ve bazıları Türkçe bilmeyen oyuncuların milli takımda oynamasını eleştirdi.

MESUT BAŞARILI OLACAĞI YERİ BİLİYOR

Gurbetçi futbolculardan ay - yıldızlı formayı tercih edenlere teşekkür eden Arınç, Türkiye'nin başarılı olmaya mecbur olduğunu da belirterek, "Evet onlar ay - yıldızlı bayrağı tercih etmişler bize gelmişler. Mesela 'Mesut' Alman Milli Takımı'nı tercih etti. Ona da saygı gösteriyorum, nerede başarılı olacağını biliyor çocuk. İlle bize gelsin diye ısrar da edemeyiz. Bize gelene teşekkür edelim ama biz başarılı olmaya mecburuz. Deneme yanılmayla bir yola çıkacak halimiz yok." ifadesini kullandı.

KİMSE 75 MİLYON İNSANI ÜZEMEZ, 2002'DEN BERİ YÜZÜMÜZ GÜLMÜYOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun gerekli tedbiri almasını isteyen Arınç, "75 milyon insan bu üzüntüyü yaşamak mecburiyetinde değil. Kişiler üzerinde konuşmayayım ama takım başarısız. Başarılı olacağına dair de ben de hiçbir ümit yok." değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi:

"Milli takımın böyle olmaması lazım. 75 milyon insan bu üzüntüyü yaşamak mecburiyetinde değil. 2002 Dünya Kupası'nda dünya 3. olduk. Büyük sevinç yaşadık. Dünyanın her yerinde Türkiye tanınıyordu. Hanımla Mekke'de Harem-i Şerif'e gireceğiz. Kapıdaki polis çantamızı kontrol ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği çantanın üstünde Türk bayrağı vardı. Bizim Türk olduğumuzu da öğrenince Hakan Şükür dedi ve tebrik etti. Hasan Şaş, Hakan Şükür hepsi tanınıyor, tüm dünya Türkiye'yi biliyordu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.