Hava Durumu

Milli tenisçi Çağla tarih yazdı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta İsviçreli rakibi Stefanie Vögele'yi devirerek WTA seviyesinde tekler finaline çıkan ilk Türk olmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli tenisçi Çağla tarih yazdı
Milli tenisçi  Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas  İstanbul Cup'ta İsviçreli rakibi Stefanie Vögele'yi 2-0 mağlup ederek WTA seviyesinde tekler finaline çıkan ilk Türk oldu.

ÇAĞLA TARİHE GEÇTİ

TEB BNP Paribas  İstanbul Cup'ta  Çağla Büyükakçay'ın şampiyonluk koşusu sürüyor. Garanti  Koza Arena'da çıktığı son maçta İsviçreli Stefanie Vögele karşısında çok üstün bir performans sergileyen Büyükakçay, 6-0, 7-5 ile tarihi bir galibiyete daha imza attı ve WTA düzeyinde tekler finaline çıkan ilk Türk olarak kayıtlara geçti.

ÇAĞLA'DAN MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ

Mücadeleye müthiş bir başlangıç yapan Çağla, yalnızca sekiz puan yitirdiği birinci seti 22 dakikada 6-0 ile tamamladı. Agresif yapısını ikinci sette de sürdüren Büyükakçay, 2-0 ve 4-2'lik avantajı yakaladı ancak bu noktada Vögele pes etmedi ve üst üste üç oyun kazanıp 5-4'e ulaştı.

Karşılaşmanın sonlarını kusursuz oynayan bir  Çağla Büyükakçay vardı. Maçta kalmak için servis attığı oyunda hata yapmayan Çağla, akabinde Vögele'nin servisini kırdı ve 6-5 öne geçti. Kendi servis oyununda Vögele'ye bir puan kaptıran Büyükakçay, ikinci seti de 7-5'le cebine koydu ve finaldeki yerini ayırdı.

FİNALDEKİ RAKİBİNİ BEKLİYOR

Birinci servislerini %94 ile oyuna soktuğu maçı 1 saat 23 dakikada tamamlayan Büyükakçay, Türk tenis tarihinin ilk WTA tekler finalinde Karadağlı Danka Kovinic ile Ukraynalı Kateryna Kozlova eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

İLK 100 ÇOK YAKIN

Çağla Büyükakçay, bu dev galibiyetle hafta başında güncellenecek dünya sıralamasında ilk 100'e girmeye oldukça yaklaştı. 26 yaşındaki milli raket, sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da doğrudan ana tabloda mücadele etmek adına da büyük bir avantaj yakaladı.

SOYLU DA ÇİFTLER FİNALİNDE

Rumen Andreea Mitu ile ortaklık kuran milli raket  İpek Soylu da TEB BNP Paribas  İstanbul Cup çiftler mücadelesinde adını finale yazdırdı. Soylu/Mitu ikilisi,  Japon rakipleri Nao Hibino/Kurumi Nara'nın sakatlık nedeniyle korta çıkamaması neticesinde şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.