Hava Durumu

Milliler Moldova'yı dağıttı!

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci maçında Moldova'yı 4-0 mağlup eden Türkiye, 2'de 2 yaparak puanını 6'ya yükseltti. Karşılaşmada, Hasan Ali ve Kaan Ayhan, Milli Takım'daki ilk gollerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milliler Moldova'yı dağıttı!

Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci maçında Moldova ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılarımız maça baskılı başladı. İlk dakikadan itibaren Moldova kalesine yüklenen millilerimiz gol için bastırmaya başladı. 8'de Burak Yılmaz'ın pasına Hakan Çalhanoğlu'ndan önce Cenk Tosun hareketlenince hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

20.dakikada Dorukhan'ın sert şutu auta giderken, 4 dakika sonra ise Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası içerisindeki rövaşatasını Hasan Ali kontrol edip sağ ayağıyla vurdu ve A Milli Takım'daki ilk golünü atarak durumu 1-0'a getirdi. Golden sonra rüzgarı arkasına alan Ay-Yıldızlılar, Burak Yılmaz'ın asistinde Cenk Tosun'un golüyle skoru 2-0 yaptı.

Ataklarını sürdüren millilerimiz, 30'da Hasan Ali'nin pasında Cenk'le bir kez daha gole yaklaştı ancak kaleci Coselev gole izin vermedi. Maçın 38. dakikasında Burak penaltı bekledi ancak Ukraynalı hakem Serhiy Boiko 'devam' dedi. 1 dakika sonra ise Hakan Çalhanoğlu'nun pasına Burak bir adım geç kalınca 3. golü kaçırdı. A Milli takımımız, ilk yarının son anlarında yine gol aradı ancak Hakan Çalhanoğlu'nun şutu direkten geri geldi ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

Ay-Yıldızlılarımız ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 52'de Burak Yılmaz, Rozgoniuc'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Boiko, beyaz noktayı gösterdi. Burak'ın vuruşunda iyi uzanan Coselev penaltıyı kornere çelmeyi başardı. Pozisyonun devamında kornerden gelen ortaya iyi yükselen Cenk Tosun golü atarak farkı üçe çıkardı: 3-0.

57'de Deniz Türüç'ün golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Deniz Türüç'ün ortasına Kaan Ayhan kafayı vurdu ve milli takım formasıyla ilk golünü atarak skoru 4-0 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve millilerimiz sahadan 4-0'lık ezici bir üstünlükle ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye grupta 2'de 2 yaparak puanını 6'ya yükseltirken, Moldova ise ikinci maçından da puansız ayrıldı. Grupta oynanan ilk maçlarda Türkiye deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 yenerken, Moldova ise evinde Fransa'ya 4-1 yenilmişti. Gruptaki 3. maçlarda Türkiye, Fransa'yı ağırlayacak, Moldova da evinde Andorra ile karşılaşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.