Hava Durumu

Milyoner olmak için Nimet Abla'dan daire fiyatına bilet aldı!

Yılbaşına sayılı günler kala Milli Piyango'nun 70 milyon liralık ikramiyesi herkesin hayallerini süslüyor. Hal böyleyken kimliği belirsiz bir kişi önünde uzun kuyruklar oluşan Nimet Abla'dan 30 bin bilet aldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyoner olmak için Nimet Abla'dan daire fiyatına bilet aldı!

Milli Piyango'nun bu yıl dağıtacağı milyonlarca lira ikramiye herkesin düşlerini süslüyor. İstanbul Eminönü'nde, Milli Piyango bileti satın almak için Bahçekapı'daki Nimet Abla gişesine gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor.

TAM 525 BİN TL EDİYOR

İstanbul genelinde en çok biletin satıldığı noktalardan biri olan Nimet Abla'dan iddiaya göre; bir kişi 30 bin bilet almış. Konuyla ilgili Milliyet'teki köşesinde bir yazı kaleme alan Milliyet yazarı Özay Şendir, "Ayıp değil ya, canlı yayında hesapladım, hepsi çeyrek bilet olsa tam 525 bin TL ediyor değeri. Sonra düşündüm, sadece piyango biletine harcayacak 525 bin TL parası olan birinin acaba serveti ne kadardır diye... Çeyrek bilete ikramiye isabet etse kazanılacak rakam, 17.5 milyon TL" ifadesini kullandı.

NİMET ABLA HİKAYESİ NEDİR?

Bu zamana kadar 40 kişiyi zengin eden Nimet abla, Milli Piyango denilince akla ilk gelen isim. 27 yaşındayken Eminönü'nde tütüncülük ve sarraflık yapan İsmail Bey ile evlenmişti. İsmail bey 1928 yılında, dükkanda Türk Tayyare Cemiyeti'nin çıkardığı piyango biletlerini de satmaya başlamıştı. Biletleri esnafa veresiye dağıtıp paraları toplayamayan İsmaiş Bey iflasın eşiğine gelmişti ki Nimet Abla dümenin başına geçti.

"BİLET VERMEZSENİZ ANKARA'YA GİDECEĞİM"

Tütün, kırtasiye ve bilet satışına başlayınca baş bayiler durumdan rahatsız oldu ve küçük işletmelerin müşterileri ellerinden almalarını engellemek için rekabete girerek Nimet Ablaya da bilet vermemişti. Nimet Abla "Bilet vermezseniz Ankara'ya gideceğim" deyince10.000 adet bilet vermeye mecbur kaldılar.

1931 YILINDA 100.000 LİRALIK BÜYÜK İKRAMİYE BİLETİNİ SATTI

İyi bir satıcı olan Nimet Abla elindeki biletleri satabilmek için küçük şeker kutularını biletle birlikte promosyon olarak verme kararı aldı. Bu şekilde 10.000 adet bileti kısa zamanda sattı. Yüksek sayıda bilet satmasına karşılık aynı oranda talihliye satış yapma ihtimalide artmış oldu. 1931 yılında 100.000 liralık büyük ikramiye biletini o satınca önü açıldı ve satışlarındaki rakamı hızla katlamaya başladı. Nimet Abla süreklikazandıran piyango bileti yenilik peşindeydi, reklam ve promosyona önem veriyordu. Sattığı biletlerin kaybolmaması için ön yüzünde kendi resminin olduğu zarflar bastırıyor, Anadoludaki müşterileriyle mektuplaşıyor, ödeme zorluğu olanlar için taksitle bilet satıyordu. Milli Piyango Efsanesi olan Nimet Abla, bugüne kadar tam 40 kişiyi zengin etti. Günümüzde Nimet Abla'nın bayisini artık kendi adını taşıyan yeğeni, Nimet Özden işletiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.