Hava Durumu

Milyonlarca çalışana müjde! Emekli maaşı...

SGK emekli maaşını hesaplarken prim gün sayısına ve kazancınıza dikkat ediyor. Bu yüzden emekli maaşını arttırmak için prim ödeme gün sayısı ve sigortaya bildirilen esas kazanç yüksek olmalı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyonlarca çalışana müjde! Emekli maaşı...
Çalışırken SGK'ya bildirilen prim, emeklilik maaşı için çok önemli. Asgari üsretten prim ödenmesi durumunda çalışanın emekli maaşı yılda 20-30 lira azalıyor.

2008'den sonra 10 yıl daha çalışan 200-300 lira daha az maaş alıyor. Emekli olurken bağlanacak maaşın çalıştıkça, düşmesini önlemek hatta arttırmak da mümkün. Emekli maaşını çalıştıkça düşüren sistem, 3000 lira formulü ile tam tersine çevrilebiliyor.
 
Çalıştıkça maaşın düşmesini engellemenin yolu 3000 liradan geçiyor. 'Brüt maaş' 3 bin liranın üstünde çalışmaya devam ettikçe maaş da artıyor. Hatta yılda 80 ila 100 lira arasında bir artış da oluyor. Emekli olurken doldurulan 'Tahsis Formu'ndaki bakmakla yükümlü kişi hanesine 'eş', 'çocuk' gibi yakınlarınızı ekleyin. Bu maaşınız hesaplanıken 'Aylık Bağlama Oranını' artırır. Bu da maaşınıza olumlu yansır. (KAYNAK: POSTA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.