Hava Durumu

Milyonlarca memura müjde

TÜROFED, hazırladığı ‘Çek ile tatil’ projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundu. Bakanlığın da sıcak baktığı projeyle memurlar tatil yapabilecek. Tatil parası da memurun maaşından faizsiz olarak eşit taksitlerle kesilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyonlarca memura müjde
Tatil yörelerindeki durgunluğa son vermeyi amaçlayan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), hazırladığı ‘Çek ile tatil’ projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundu. Projeye görememurlar turizm tesislerinde tatil yapmak için  bir aylık maaşı kadar tutarı bağlı olduğu kurumdan alacak. 

Kurum, bu parayı 1 yıl içinde memurun maaşından eşit taksitler halinde kesecek. Tatilini yapan memur, bakanlığın vereceği özel çeki turizm tesisine verecek, otel sahibi de bu çeki bakanlıktan tahsil edecek. Türkiye’de 3.5 milyon memurun olduğunu söylen TÜROFED Başkan Vekili Mehmet İşler, “5’te biri bile gelse sektör sezonu daha az hasarla atlatır.

Turizm Bakanı’mız Nabi Avcı projeye olumlu bakıyor. Çalışmalar sürüyor. Ancak kamuoyuna deklare edilmeden yürütülüyor” diye konuştu. Öte yandan, Turizm Bakanlığı yetkileri ise Bakan Avcı ile sektör temilcilerinin son   buluşmasında konunun gündeme gelmediğini, daha önceki toplantılarda ele alındığını ancak uygulamada bazı sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çektiler. 

ÇEK MAAŞLA ORANTILI OLARAK BELİRLENECEK

Memurlara verilecek çeklerin miktarına da devletin kendisinin karar vereceğini vurgulayan İşler şunları söyledi: “Memurun maaşı 2 bin liraysa kalkıp 6 bin liralık çek vermeyecek. Departman amirleri, müdürleri memurlarını yakından tanıdığı için borcu çok olanlar için bu desteğin verilmesini onaylamayabilecek. Zaten sistem de memura ‘Maaşın ne kadarsa o kadarlık destek veririm’ diyecek.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.