Hava Durumu

Milyonları ilgilendiren ödemelerde son gün bugün!

Vergi yapılandırması kapsamında vatandaşlara tanınan ilk taksit için bugün son gün. Vergi dairelerinde yoğunluktan dolayı mağduriyetlerin yaşanmaması için bugün tüm vergi daireleri 21.00'a kadar mesai yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyonları ilgilendiren ödemelerde son gün bugün!

Vergi Affı ile 31 Mart öncesine ait vergi, prim, trafik cezası gibi borçlar için vatandaşa yapılandırma hakkı tanınmıştı. Yapılandırma kapsamında ilk taksit için vatandaşa tanınan süre bugün sona eriyor.

VERGİ DAİRELERİ 21.00'A KADAR AÇIK KALACAK

Başvuru 27 Ağustos'ta sona ermiş ve ilk taksit ödemesi de Eylül'de başlamıştı. İlk taksit ödemesinde süre bugün doluyor. Peşin ödemeye yüzde 90 indirim fırsatında da son gün bugün. Ödeme için yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle bugün saat 21.00'e kadar tüm vergi daireleri açık kalacak.

YAPILANDIRMANIN DEVAMI İÇİN İLK İKİ TAKSİT ÖNEMLİ

İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. Birinci taksiti zamanında ödeyen kişi, kalan taksit tutarının tamamını ikinci taksit döneminde peşin öderse, yüzde 50 indirim var. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin zamanında ve eksiksiz ödenmesi şart.

Ödemeler, 'gib.gov.tr'de yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından, 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bölümünden yapılabiliyor. Ayrıca anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla banka şubesinden, PTT'den ve vergi dairelerinden taksit ödenebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.