Hava Durumu

Milyonları ilgilendiriyor... Yarın son gün

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca daha önce 25 Mart olarak belirlenen, 2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannameleri verme süresi yarın mesai bitimine kadar uzatılırken, mükelleflerin elektronik ortamda da beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyonları ilgilendiriyor... Yarın son gün
Buna göre, kira, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internetüzerinden "hazır beyan" sistemi aracılığıyla beyanname verme süresi de yarın sona erecek. 

Maliye Bakanlığınca hazırlanan hazır beyan sistemi ile vatandaşlar başta kira geliri olmak üzere, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internet üzerinden kendi adlarına hazırlanan beyannamesini görüntüleyerek, onaylayabilecek veya gerekli değişiklikleri yapabilecek.

Sistemle ilgili alanlardaki vergi hesaplamaları otomatik yapılacak. Hazır beyan sisteminden yurtdışında yaşayan vatandaşlar da yararlanabilecek. Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden vergi dairesi şifresi veya güvenlik sorularını cevaplayarak sisteme giriş yapabilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.