Hava Durumu

Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde Bursa'nın 1/100.000 ölçekli çevre planı konuşuldu

Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 1/100.000 Ölçekli Bursa İli Çevre Düzeni Planı değerlendirme ortak toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde Bursa'nın 1/100.000 ölçekli çevre planı konuşuldu

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde gerçekleştirilen ortak toplantıya Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Suat Gülçimen, BTSO Meclis Üyesi ve İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, BTSO Meclis Üyesi Ali Faruk Çolak, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Başar Bulut, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Alp Kaya ve odaların üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, gerçekleştirilen toplantının Bursa'nın geleceği için önemli olduğunu söyleyerek, 1/100.000 Ölçekli Bursa İli Çevre Düzeni Planı'nın sadece bu toplantıdaki odaların değil, tüm akademik odaların gündeminde yer aldığına vurgu yaptı. Başkan Şimşek, "Çevre Düzeni Planı, Akademik odaların tamamının katıldığı ortamlarda ve ayrı ayrı uzmanlıkların görüşlerini aktardığı platformlarda sonuca bağlanmalıdır. Biz yürütücü olarak bu işin organizasyonunda yer alacağız.Yöntemin ortaya konmasında, plan oluşumunun nasıl olması gerektiğinin anlatılmasında fayda var. Hepimiz kentin geleceği için aynı kaygıların içerisindeyiz. Bu kadar yüzeysel bir planla yürümeyeceği aşikâr, mutlaka detaylı olarak incelenmesi ve masaya yatırılması lazım. 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına her disiplinin kendine göre ekleyeceği öneriler, destekler ve katkıları olacaktır. Bu nedenle çok katılımcı süreçten geçmiş doğu ve yeterli bir plan hazırlamak için birlikte çalışma iradesinin ortaya konması lazım" dedi.

Diğer Oda Başkanlarının da görüşlerini açıkladığı toplantı sonucunda; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan görüşme talep edilerek, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili geniş katılımlı toplantı yapılması önerisinin sunulması kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.