Hava Durumu

Mimarlardan Belediye başkan adaylarına 'ortak akıl' vurgusu

Bursa'da yaklaşan yerel seçimleri öncesinde Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, kenti yönetmeye aday Bursa Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanına önerilerde bulundu. Kentin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Herkesin elini taşın altına koyarak üstüne düşeni yapması gerekmektedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mimarlardan Belediye başkan adaylarına 'ortak akıl' vurgusu

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından 8 başlıkta toplanan sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getirildiği açıklamaya; İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Temsilciliği ve Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi yöneticileri katıldı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesindeki toplantının açılış konuşmasını yapan Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Şahin, ulaşım ve trafik, imar ve kaçak yapılaşma, çevre ve hava kirliliği, görüntü kirliliği, sosyal donatı alanlarının yetersizliği, kente ait kültür ve tabiat varlıklarının korunması, resmi kurumların kentin dinamikleriyle uyumlu çalışması ve kentsel dönüşüm gibi konulara getirilmesi gereken çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Kentin sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Ömer Faruk Şahin, "Mimarlar Odası olarak yerel seçim sürecindeki bakış açımızı ifade etmek, kentlilik bilinci ile ilgili farkındalığın oluşması için yaptığımız çalışmayı Bursa kamuoyuyla paylaşmak istedik" dedi.

Kentin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Mimarlık eğitimi almış bizlerin mesleklerimizi yaparken, yaşadığımız kentin yaşanılabilir olması için koyacağımız katkılar çok önemlidir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu'nun ve tüm Mimarların, Bursa kentine kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda Akademik Odalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Akademisyenler ile birlikte hareket ederek bu katkıyı koymamız ve yukarıda belirtilen tüm sıkıntıların ileride giderek artan ve çok daha içinden çıkılmaz hale gelmesini önlemek için, herkesin elini taşın altına koyarak üstüne düşeni yapması gerekmektedir. Ülkemizin büyük bölümünün 1. derece deprem kuşağında yer aldığı ve Büyükşehirlerimizde deprem riski altında bulunan bir çok binanın varolduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu binaların yıkılarak dönüştürülmesi elzemdir. Fakat kentsel dönüşümün şehir ve bölge planlama, mimarlık ve mühendislik bilimlerinin verileri ışığında yapılması daha doğru bir uygulama olacaktır. Yaklaşık 4 senedir kentimizde devam eden kentsel dönüşüm uygulamalarında, oluşan sıkıntıların biran önce giderilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.