Hava Durumu

Minderde şov yaptık

İznik Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı erkeklerde serbest ve grekoromen stillerde şampiyon olarak müsabakalara damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Minderde şov yaptık

Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 160 sporcunun katıldığı organizasyon büyük heyecana sahne oldu

ŞAMPİYON TÜRKİYE

3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler serbest ve grekoromen stillerde şampiyon oldu. İznik'te düzenlenen şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk ve Yunanistan'dan 160 sporcu katıldı. Üç gün süren mücadelelerin ardından son gün yapılan final mücadelelerine Türk Milli Takımı damgasını vurdu. Ay Yıldızlılar yarı finalde Makedonya'yı 7-1 finalde de Bulgaristan'ı 6-2 yenerek, takımlar şampiyonluğuna ulaştı. A Milli grekoromen takımı da final karşılaşmasında Romanya ile 4-4 biten müsabakayı teknik puanla 18-16 kazanarak Balkan şampiyonu olurken Bulgaristan ikinci, Romanya ise üçüncü oldu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Heyecan dolu anlara sahne olan müsabakalarda sporcular izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Şampiyonaya ev sahipliği yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu. İznik Belediyesi olarak bu şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sargın, "Güreşlere katılan sporcular müsabakalarının yanı sıra İznik'i ve İznik'in tarihi, kültürel ve doğal birçok güzelliğini görerek yaşadılar. Bizler İznikliler olarak elimizden geldiğince Türk misafirperverliğini kendilerine gösterme gayreti içerisinde olduk. İlçemizde bu yarışların gerçekleşmesinde emeği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Şampiyonada dereceye giren tüm sporcu kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.