Hava Durumu

Minik Kayra, 5 yılda 70 ameliyat geçirdi ama...

Bursa'da 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve 5 yıllık süreçte 70 ameliyat geçiren minik Kayra, sırtındaki cihazla besleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Minik Kayra, 5 yılda 70 ameliyat geçirdi ama...
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman'ın ABD'deki tedavisi tamamlandı. Sırtındaki cihazla birlikte ananesi ile kontrole giden Kayra, Türkiye'de 30, ABD'de ise bir yıl içinde 2'si büyük 40 ameliyat geçirdi. Tüm bu operasyonlara rağmen özel bir cihaz sayesinde beslenmesine devam eden Kayra’nın anneannesi Meral Güneş, "Kayra, bağırsağından mamaya sürekli bağlı yaşıyor. 18 saat o çanta sırtında geziyor. Sadece 6 saatlik bir sürede dinlenme ve boş gezme süresi var. Her şeyi kısıtlı bir şekilde yaşıyor. Oyun oynayamıyor, dışarı çıkamıyor. Dışarı çıksa bile istediği hareketleri yapamıyor" diye konuştu.

Temizlik maddesini içmesi sonucu zorlu hayat mücadelesi veren Kayra için herkesin seferber olduğunu belirten Güneş, "Türkiye’de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerindeki doktorlar sürekli kontrol ediyor. Her ay genişletme ameliyatları devam edecek. Ayın 28’inde tekrar gidecek ve orada operasyon geçirecek. İlerleyen süreçte Kayra 1 sene içerisinde tekrar ABD'ye gidecek. Şu an dinlenme süreci için göndermişler” diye konuştu.

Kayra'nın ABD'ye gitmeden önce çok kötü durumda olduğunu ifade eden Güneş, "Oradan geldiğinde kendini toplamış olarak gördük. Gece uykuları düzene girdi. 16 kilodan 27 kiloya ulaştı. Devletimiz elinden gelen yardımı bizlere yapıyor. Bundan sonra da yapacağına inanıyorum. Bizim isteğimiz bizleri yalnız bırakmasınlar. Her yerden destekleriyle Kayra’mız yaşayacak. Hepimiz bir olduk” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.