Hava Durumu

Minik Yusuf kök hücre nakli için Tayland'da

Bursa'da yaşayan Büşra ve Fatih Taş çiftinin, spastik engelli olarak dünyaya gelen 15 aylık çocukları Yusuf Kayra'nın sağlığına kavuşması için valilikten alınan izinle başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı. Yusuf Kayra, önceki gün kök hücre nakli yapılması için anne ve babasıyla birlikte Tayland'a uçtu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Minik Yusuf kök hücre nakli için Tayland'da
Bursa'da Büşra ve Fatih Taş çifti 2 yıl önce evlendi. Asgari ücretle çalışan çift, 15 ay önce erken doğumla dünyaya gelen çocukları Yusuf Kayra'nın spastik engelli olduğunu 9 ay sonra öğrendi. Borçları nedeniyle geçim sıkıntısı çeken aile, SGK'nın çocuğun tedavisi için gerekli harcamaların tümünü karşılamadığını öğrenince yıkıldı. Konunun DHA'nın haberiyle medyada yer alması üzerine Valilikten alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı. Anne Büşra Taş şunları anlattı:

"Yavrumun hastalığı ile kahrolduk. Ancak Doğan Haber Ajansı'nın yaptığı haber sonrası yaşamımız değişti. Valiliğin verdiği izin ile yardım kampanyaları başlatıldı. Bursa Park Modifiye Derneği öncülüğünde İstanbul, Manisa, Balıkesir, Yalova'dan gelen yaklaşık 750 modifiye otomobil, Yusuf için birlik oldu. Bizi en fazla duygulandıran destek ise Gölyazı Ünallar İlkokul'unda okuyan öğrencilerin kendi aralarında topladıklar 37.5 liralık yardımdı. Tedavi için gerekli olan para toplanınca oğlum, ben ve eşim Tayland'a uçtuk. Randevu alınan doktora gidip muayene olduk." 

DOKTORLARDAN İYİ HABER

Rüyalarına giren güzel haberi Tayland'da oğlunu muayene eden doktordan öğrendiğini söyleyen Büşra Taş şöyle dedi:

"Doktorlar, kök hücre için Yusuf'un yaşının ideal olduğunu söylediler. Dünyada bu yöntemin en iyi uzmanlarından Çinli doktorun bulunduğumuz hastane ile bağlantısı varmış. Sonuçlar ona ulaştırıldı. O da olumlu görüş bildirdi. Şimdi tahliller tamamlandıktan sonra Türkiye’ye döneceğiz."  

'DÖNÜP TEKRAR GİDECEKLER'

Başka insanların kordon bağı veya karın yağlarından alınan kök hücrelerin laboratuvarda çoğaltılıp, tedavi amacıyla kullanıldığının kendilerine söylendiğini kaydeden anne Büşra Taş, şöyle devam etti:

"Uzmanlar, Yusuf için en uygun kök hücreyi hazırlayıp bize haber verecekler. Biz de ona göre tekrar Tayland’a, gelip kolundan veya belinden nakil gerçekleşecek. Nakil gerçekleştiğinde Yusuf’ta büyük ilerlemeler olacağını söylediler. Çünkü yaşı çok uygunmuş. Nöbetler başlamadan böyle bir tedavi gerçekleşirse, tam iyileşme olmazsa da büyük oranda sağlığına kavuşacağını belirttiler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.