Hava Durumu

Miniklerden temiz çevre mesajı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü faaliyetleri kapsamında düzenlenen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’ne katılan çevreci çocuklar, dans gösterileri, tiyatro oyunu ve atıklardan yapılan elbiselerin sergilendiği defileyle temiz bir dünya istedikleri mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Miniklerden temiz çevre mesajı

Çevreye karşı daha duyarlı nesil yetiştirilmesi amacıyla Dünya Çevre Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı şenlikte, çocuklar çevreye karşı olan duyarlılıklarını bir kez daha gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, gelecek nesiller için havayı, suyu ve toprağı korumak gerektiğini söyledi. Geleceğe umutla bakılmasını sağlayan çocukların çevreye daha duyarlı bir şekilde yetiştiğini belirten Kuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak temiz bir çevre ve yaşanabilir Bursa bırakmak için çalıştıklarını ifade etti. İl Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Talat Müftüoğlu ise, çevre konusunun sanayi devriminin başlamasıyla gündeme geldiğini hatırlattı. Çevre kirliliğinin insan sağlığını tehdit eder boyuta gelmesiyle konunun son 50 yıldır daha önem kazandığını anlatan Müftüoğlu, yeşil Bursa’nın gelecek nesillere aktarılması için tüm çalışmalarda olayın çevre boyutunun dikkate alınmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, temiz çevre kavramının dünyanın en önemli konularından biri haline geldiğini söyledi. İnsanoğlunun iyi veya kötü davranışına göre çevrenin de karşılık verdiğini dile getiren Altın, hiç kimsenin bir başkasının yaşam alanını kirletmeye hakkı olmadığını belirtti. Temiz bir hava, su ve toprak bırakmak için Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yaptığını dile getiren Altın, çocukların da çevre kirletmemesini, kirletenleri de uyarmasını istedi.

Konuşmaların ardından ilköğretim okulu öğrencisi Ömer Yiğithan Karaman tarafından ‘Çevre Andı’ okundu. Büyüklerin çevreye karşı duyarlılığını artırmak amacıyla tiyatro gösterisi yapan çevreci ilköğretim okulu öğrencileri, performanslarıyla büyük alkış aldı. Geri dönüşüm malzemeleriyle konser veren çevreciler, dans gösteriyle de beğeni topladı. Türk Halk oyunları gösterisiyle de izleyenleri duygulandıran minikler, Başkan Recep Altepe ve izleyenlerden alkış aldı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi ise unutulmaz sanatçı Barış Manço’nun şarkılarını seslendirdi. Şenlik, tüm öğrenciler tarafından ‘Doğa ile barış sözleşmesinin okunmasıyla sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.