Hava Durumu

Mısır'da kanlı saldırı!

Kuzey Sina'daki güvenlik noktasını hedef alan silahlı saldırıda, sekiz polis öldü. Olağan şüpheli, DEAŞ'a biat eden Sina Vilayeti adlı örgüt.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısır'da kanlı saldırı!

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetindeki bir güvenlik noktasına düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada 8 polis hayatını kaybetti.

Mısır devlet televizyonunun haberine göre, teröristler, Ariş kentinin güneyindeki bir güvenlik noktasını hedef aldı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada, aralarında subayların da bulunduğu 8 polis öldü, 5 saldırgan etkisiz hale getirildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Kuzey Sina ilinde bulunan Refah ve Ariş kentleri, zaman zaman silahlı grupların saldırılarına sahne oluyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki pek çok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor.

Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bir takım silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.